Scrisoare deschisă, adresată domnului deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara

În data de 8 decembrie 2017, la Călan, a avut loc Adunarea Generală şi Consiliul Director al filialei judeţene Hunedoara a Asociaţiei Comunelor din România. La această şedinţă, am participat ca şi invitaţi, atât dumneavoastră cât şi eu, în calitate de parlamentari ai judeţului Hunedoara. De asemenea, au participat domnul prefect al judeţului Hunedoara, Kiszely Fabius şi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Bobora Mircea.

De faţă cu toţi primarii participanţi, m-aţi contrazis şi aţi dat asigurări că guvernul PSD-ALDE nu va diminua veniturile primăriilor cu 50% din excedentul bugetar înregistrat la finele anului 2016. Ori aţi minţit, ori nu pricepeţi nimic din mecanismul bugetar, pentru că prin proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2018, s-a confirmat ce am spus eu, conform anexei 8, sumele defalcate din TVA ale Unităţilor Administrativ-Teritoriale se diminuează cu 50% din valoarea excedentului bugetar înregistrat la finele anului 2016, primăriile pierzând astfel în anul 2018, sume importante de bani.
De asemenea, cotele defalcate din impozitul pe venit de natură salarială, sunt stabilite pentru municipii, oraşe şi comune la un procent de 43% (art.6, alin.1, lit.b), iar pentru municipiul Bucureşti la 55% (art.6, alin.2, lit.a).
Prin această diferenţiere PSD-ul îşi bate joc de toţi primarii din România. Vreau să vă întreb de ce Bucureştiul este favorizat faţă de Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Deva, Lupeni, Orăştie, Băiţa, Şoimuş sau orice altă localitate din această ţară? Doar pentru ca doamna Firea Gabriela să aibă mai mulţi bani de cheltuit?
PSD-ul condamnă întreaga ţară şi judeţul Hunedoara, implicit la subdezvoltare. Dacă sunteţi un român şi un hunedorean adevărat, votaţi amendamentele depuse de către PNL, prin care propunem o cotă de 58% din impozitul pe venit de natură salarială pentru toate Unităţile Administrativ-Teritoriale, indiferent de cine este primar şi eliminarea prevederii prin care se diminuează bugetele locale cu 50% din excedentul înregistrat la finele anului 2016, asigurând astfel banii necesari dezvoltării durabile a tuturor localităţilor, nu doar a municipiului Bucureşti.
Deputat Lucian Heiuş, preşedintele PNL Hunedoara

One thought on “Scrisoare deschisă, adresată domnului deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara

  • 14 decembrie 2017 la 11:41
    Permalink

    Și v-a răspuns mecanizatorul-șef? Nici nu o să vă răspundă. E un efort aproape imposibil pentru intelectul lui.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
243 de milioane de euro, bani europeni, şi pentru infrastructura hunedoreană

Corina Creţu, comisarul european pentru Politică Regională, a aprobat, în luna septembrie, investiţii de aproape 200 de milioane de euro...

Trei primari şi tot atâtea concluzii la final de 2017

Şi administraţiile publice din Turdaş, Balşa şi Râu de Mori trag linie şi îşi fac calcule. Primarii celor trei comune...

Hunedorenii sunt aşteptaţi la un regal de colinde

În organizarea Consiliului Judeţean Hunedoara şi a Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, luni, 18 decembrie, începând cu...

Închide