Comunitate

Școli în online, școli cu prezență fizică a elevilor

Inspectoratul Școlat Județean anunță că din cele 250 de școli, 160 fac cursuri față în față, în această săptămână. Un număr de 82 de unități fac cursuri integral online, deoarece dascălii nu sunt vaccinați peste 60 la sută. Alte 8 școli sunt online, la solicitarea conducerii, din cauză că nu e căldură. Sunt 136 de elevi confirmați cu Covid în prezent și 37 de angajați din Învățământul hunedorean.

Testarea elevilor în școli cu teste de salivă
Pe de altă parte, DSP Hunedoara info­r­mea­ză că începe testarea elevilor cu teste anti­genice rapide din salivă. Testarea se va realiza în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săp­tămânii.
În cazul elevilor cu test antigenic rapid din salivă pozitiv, persoanele desemnate vor anunța imediat părinții. Elevul va fi izolat în ca­binetul medical sau în spațiul special de­semnat și organizat, unde va fi monitorizat de către un cadrul medical sau persoanele special desemnate. Cadrul medical sau, după caz, persoanele responsabile desem­nate din cadrul unității învățământ vor so­licita la DSP Hunedoara efectuarea testării prin metoda RT-PCR a elevului sau testare rapidă antigen.
Unitățile de învățământ din sistemul pu­blic și privat vor raporta către DSP Hune­doa­ra, cazurile cu rezultat pozitiv la testul antigenic rapid din salivă, în vederea testării prin metoda RT-PCR sau testare rapidă antigen. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura