Şcoala trebuie să devină un mediu care să încurajeze activitatea de voluntariat

Copiii noştri trebuie să ia contact cât mai devreme cu voluntariatul ca activitate prin care te pui în slujba altora fără a aştepta recompense băneşti, consideră Széll Lőrincz, liderul listei UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaţilor.
„Vin dintr-o comunitate, comunitatea ma­ghiară din judeţul Hunedoara, în care volun­ta­riatul este o normalitate, nu o excepţie, şi pot să spun că acest tip de activitate are o con­tribuţie semnificativă în crearea şi conso­li­darea legăturilor dintre membrii comunităţii noas­tre, în crearea solidarităţii noastre”, a afirmat Széll Lőrincz, care, la rândul său, încă din adolescenţă, a activat în organizaţii non-guvernamentale de tineret.
Candidatul UDMR Hunedoara pentru Ca­mera Deputaţilor vrea să lucreze la conce­pe­rea soluţiilor legislative care să încurajeze un contact cât mai timpuriu al copiilor cu actul altruist al voluntariatului. ”Cred că şcoala trebuie să devină un mediu important care să încurajeze voluntariatul. Copiii ar trebui, încă din clasele primare, să fie implicaţi în acţiuni de voluntariat. Activităţile de voluntariat pen­tru micuţi pot fi concepute într-un mod amu­zant, dar cu mare valoare educativă. Sunt con­vins de faptul că un contact cât mai tim­pu­riu cu activitatea de voluntariat va contribui la formarea unor generaţii de tineri, viitori adulţi, mai empatici, mai plini de compa­siune, dar şi mai creativi şi inovatori. Este ştiut faptul că voluntariatul contribuie enorm la dezvoltarea personală a individului”, a spus Széll Lőrincz.
În context, candidatul UDMR a dat ca ex­emplu programul dedicat elevilor maghiari inti­tulat ”Protectorii patrimoniului – Adoptă un monument”. ”UDMR a gândit un program care se adresează elevilor, care pe bază de volun­tariat, se implică în îngrijirea, revitaliza­rea şi promovarea unor monumente din co­mu­nitatea noastră. Aceste acţiuni de volun­ta­riat au contribuit la dobândirea de cunoştinţe, dar şi experienţe extraordinare pentru elevii care s-au implicat, ei au aflat despre istoria lo­curilor în care trăiesc, au învăţat ce înseamnă munca în echipă, au simţit efectul nemai­po­menit de benefic la nivel psihic al actului de a dărui”, a subliniat Széll Lőrincz.
În opinia candidatului UDMR Hunedoara, tinerii se pot implica în acţiuni de voluntariat care pot varia de la ajutorarea celor mai puţin fa­vorizaţi de soartă, până la acţiuni de pro­tec­ţie a mediului sau la activităţi educaţionale.
Széll Lőrincz a mai amintit faptul că volun­tariatul în rândul elevilor reprezintă o acti­vitate absolut normală în cele mai multe state membre ale UE, precizând că Uniunea sprijină voluntariatul în rândul tinerilor făcând referire la instrumentul strategic Corpul Euro­pean de Solidaritate.
Széll Lőrincz conduce lista de candidaţi ai UDMR Hunedoara pentru Camera Deputa­ţi­lor, iar Kutasi Csaba pe cea pentru Senat. UDMR se prezintă cu liste complete de can­di­daţi la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

 

Comandat de UDMR - Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI mandatar financiar – 13200002
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva
Tiraj – 3100 exemplare

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare