Şcoala gimnazială din Băcia va fi modernizată

25 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Năstase

Educaţia şcolară la standarde cât mai înalte reprezintă o preocupare centrală a administraţiei comunei Băcia. În acest sens, a fost întocmită documentaţia necesară pentru aprobarea unui proiect de reabilitare, modernizare şi extindere a şcolii gimnaziale din localitatea Băcia.

Peste 4 milioane de lei
Proiectul, pe fonduri europene, obţinut prin Programul Operaţional Regional POR, a fost aprobat şi acum se află în faza de precontractare. Proiectul se ridică la 4 .147 951 de lei. Ce înseamnă el? Va fi reabilitată complet clădirea şcolii, vor fi efectuate lucrări de recompartimentare şi modernizare a spaţiilor existente. Astfel, la parterul clădirii vor funcţiona clasele primare 0 – IV, o sală de mese, bibliotecă, birou director, secretariat, cameră frigorifică, hol acces, grupuri sanitare fete şi băieţi, grup sanitar pentru persoane cu dizabilităţi. La etaj vor funcţiona clasele gimnaziale V – VIII, grupuri sanitare fete şi băieţi, grup sanitar pentru persoane cu dizabilităţi, un laborator fizică-chimie-biologie, un laborator de mate-info, cancelarie şi grup sanitar pentru profesori, un spaţiu de depozitare materiale didactice, holuri acces.
„Toate aceste încăperi: laboratoare, săli clasă, bibliotecă, birouri sală de mese, grupuri sanitare vor fi perfect utilate şi dotate cu mobilier modern, echipamente didactice, calculatoare complet echipate cu soft licenţiat. În plus, pentru persoanele cu dizabilităţi, accesul pe verticală se va face cu un sistem mobil de transport cu şenile. Instalaţia de încălzire a şcolii va cuprinde două centrale termice cu gaz cu condensaţie, o pompă de căldură pentru climatizare, un sistem termodinamic pentru apa caldă menajeră. Reţeaua interioară de distribuţie a încălzirii se va realiza cu ventilo-convectoare. Prin investiţia propusă, proiectul contribuie la programul de creştere a gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, deoarece infrastructura educaţională va fi îmbunătăţită şi modernizată corespunzător unui proces educaţional de calitate la standarde europene, iar dezvoltarea programului şcoală după şcoală, posibil acum prin dotările ce se vor realiza, va creşte valoarea actului educaţional şi va contribui la prevenirea abandonului şcolar”, susţine Florin Alba (foto), primarul comunei Băcia.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hărău: soluţii temporare la o veşnică problemă creată de stat

Finanţarea din bugetele locale a drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu...

Guvernul Orban: Repetent în diplomaţie şi nu numai

Pe data de 1 iunie, PNL va împlini 200 de zile de când a preluat guvernarea. Dacă pe plan intern,...

Camelia Potec cere redeschiderea bazinelor de înot

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec (foto), a avertizat în aceste zile atât Ministerul de resort,...

Închide