SCM Deva e cea mai tare-n tenis

Ciprian Marinuţ

Tenismenele junioare de la clubul SCM Deva au cucerit medaliile de aur la Campionatul Naţional pe Echipe U14 (sub 14 ani), care s-a încheiat ieri, la Bucureşti. Performanţa reuşită de Giulia Naicu, Maria Orban, Amanda Sapta şi Alexandra Nicoară reprezintă o premieră pentru clubul devean.

Victorii pe linie
Echipa deveană condusă de antrenoarea Lunella Maier a intrat direct în careul de aşi al competiţiei şi a obţinut trei
victorii din tot atâtea posibile. Tenismenele de la SCM Deva au jucat perfect şi s-au impus în toate cele patru meciuri de simplu ale duelurilor cu CS Kofe Craiova şi Sportul Studenţesc Bucureşti. Devencele au câştigat astfel cu scorul de 4-1 la general, întrucât au pierdut doar partida de dublu. În disputa cu CSA Steaua Bucureşti, toate partidele au fost pe muchie de cuţit. SCM Deva s-a impus cu 3-2, prin trei victorii la simplu şi eşecuri la dublu şi într-un meci de simplu. Cele trei victorii din turneul final le-au adus devencelor medaliile de aur şi titlul de campioane naţionale la echipe. Pe locul secund, cu două victorii, a fost CS Kofe Craiova, iar pe trei, s-a clasat CSA Steaua Bucureşti, cu o singură victorie. În turul preliminar, SCM Deva a avut liber, iar celelalte echipe au obţinut următoarele rezultate: CS Kafe Craiova – SF Tennis System Bucureşti 5-0; Sportul Studenţesc – CSS Mircea Eliade Bucureşti 4-1; Steaua – ICMRS Galaţi 4-1. La turneul final, SCM Deva a fost lipsită de aportul liderei Raluca Ciufrilă, care a participat la o competiţie internaţională. SCM Deva a cucerit, săptămâna trecută, medaliile de argint în cadrul Campionatului Naţional pe Echipe de Dublu, tot la categoria sub 14 ani.

 

Mentalitate de învingător
Lunella Maier, antrenoarea echipei devene, îşi laudă jucătoarele şi susţine că lupta pentru titlul naţional a fost mai dificilă decât o arată scorurile. „A fost o competiţie foarte grea, deşi am câştigat la diferenţe clare două dintre cele trei dueluri de câte cinci partide. Toate cele 15 meciuri au fost aprige, dovadă că în majoritatea a fost nevoie de disputarea setului decisiv. Fetele au stat însă bine la capitolul psihic, au avut un spirit de echipă deosebit şi s-au mobilizat perfect în momentele cheie. Medaliile de aur şi argint cucerite la aceste două campionate naţionale sunt muncite şi pe deplin meritate. Fetele au dovedit că au mentalitate de învingătoare”, a spus Lunella Maier.

 

Ciufrilă, în top la ITF
Absentă din echipa deveană la naţionale, Raluca Ciufrilă şi-a demonstrat din nou măiestria în arena internaţională. Tenismena din Tg. Jiu, legitimată la SCM Deva, a ajuns până în sferturile de finală la simplu şi a câştigat finala de dublu a turneului ITF, desfăşurat la Herodotu Tennis Academy de la Larnaca (Cipru). La simplu, Ciufrilă a dispus de Elena Golovnyova (Belarus, 6-1 6-2) şi Ekaterina Ivanushchenko (Cipru, 6-0, 6-0), dar a cedat în faţa rusoaicei Tatiana Guskova (2-6, 4-6). La dublu, Ciufrilă a făcut echipă cu cipriota Elena Argyriou şi a obţinut patru victorii consecutive, câştigând finala.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare