SCM Deva a început anul pe podium

Tenismenele clubului devean Raluca Ciufrilă, Maria Orban şi Giulia Naicu au obţinut medaliile de argint şi de bronz în proba de dublu a Campionatelor Naţionale Individuale de Iarnă, rezervate jucătoarelor sub 16 ani, disputate în perioada 4-8 ianuarie, la Bucureşti.

Dubluri sudate şi ambiţioase

Raluca Ciufrilă (Tg, Jiu), Maria Orban (Petroşani) şi Giulia Naicu (Craiova), legitimate la SCM Deva, au început cu dreptul noul an competiţional. Cele trei sportive antrenate de Lunella Maier au obţinut medaliile de argint şi de bronz în proba de dublu a primei competiţii de categoria „naţional”, din circuitul Federaţiei Române de Tenis pe anul 2012.
Cea mai bună performanţă la competiţia desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis a realizat-o lidera echipei, Raluca Ciufrilă. Sportiva din Tg. Jiu a făcut pereche cu Georgeta Simion de la Dinamo Bucureşti şi a obţinut medalia de argint, după ce a ajuns până în finala probei de dublu, pe care a pierdut-o, scor 3-6, 5-7, în faţa favoritelor Ilka Csoregi şi Andreea Grădinaru. În tururile anterioare, Ciufrilă şi Simion au trecut de Smaranda Petreanu şi Mihaela Stănescu (ambele AS Piteşti, scor 6-0, 6-0), Mădălina Grigoriu (Amicii Tg. Jiu) şi Gabriela Ruse
(TC Mircea Eliade Bucureşti), scor 7-5, 6-2, şi de Jasmine Coteanu (LPS Constanţa) şi Jaqueline Cristian (TC Enache Bucureşti), scor 4-6, 6-1, 13-11.
Perechea Giulia Naicu-Maria Orban a ajuns până în semifinale, după două tururi câştigate cu 10-8 în setul decisiv. Din păcate, în penultimul act, echipa de la SCM Deva a cedat în faţa medaliatelor cu aur, cu scorul de 2-6, 3-6. Dublul devean a avut baftă în finala mică şi a câştigat medalia de bronz la masa verde, datorită unei probleme medicale a Jaquelinei Cristian. „Toate fetele noastre au jucat bine în faţa unor adversare foarte puternice. Au fost câteva meciuri nebune, încheiate după bătălii aprige cu scoruri rar întâlnite în setul decisiv, precum 13-11 sau 10-8”, a explicat antrenoarea Lunella Maier.

Mai mici, dar competitive

La simplu, cel mai bun parcurs l-a reuşit Maria Orban, care a fost eliminată în sferturile de finală. Raluca Ciufrilă a pierdut în turul doi în faţa favoritei numărul unu, Ilka Csoregi, care avea să câştige turneul, iar Giulia Naicu a fost eliminată în turul inaugural de Oana Duca de la Sportul Studenţesc. Trebuie precizat că jucătoarele de la SCM Deva vor împlini 15 ani abia anul acesta şi au depăşit adversare mai bine cotate şi mult mai experimentate, care au deja 16 ani împliniţi. „Performanţa le dă fetelor încredere pentru viitor, întrucât au avut în faţă adversare mai mari ca vârstă şi foarte bine cotate. Câştigătoare atât la simplu, cât şi la dublu, Ilka Csoregi este numărul unu ITF pe Europa şi participă în aceste zile la Australian Open. Totuşi, fetele noastre i-au opus o dârză rezistenţă în meciurile directe, deşi sunt cu aproape doi ani mai tinere decât ea”, a spus antrenoarea Lunella Maier.
Până la finalul lunii ianuarie, Raluca Ciufrilă va participa la un turneu ITF în Cehia, iar Naicu şi Orban vor juca la un turneu ETA şi la un nou circuit naţional în România. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.