ComunitateFlash

Minerii au protestat din nou la Petroşani

Maximilian Gânju

Câteva zeci de foşti mineri de la unităţile miniere din Valea Jiului, care s-au disponibilizat în luna octombrie a anului trecut, s-au adunat ieri, încă de dimineaţă, în faţa Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, pentru a cere lămuriri cu privire la ultima tranşă de bani care trebuie să o primească.

În funcţie de vechime, ortacii ar trebui să primească de la CNH între 7.000 şi 8.000 de lei, însă aceşti bani nu se află în conturile companiei, în condiţiile în care ajutorul de stat n-a mai fost acordat pentru minerit. Prin urmare, foştii mineri n-au primit nici un răspuns clar cu privire la drepturile lor şi abia mâine (n.r. miercuri) ar putea primi un răspuns favorabil. „Între Crăciun şi Revelion, ar fi trebuit să intre a treia tranşă din plăţile compensatorii. Atunci, ni s-a spus că sunt bani şi că nu vor fi probleme, că Trezoreria lucrează şi să stăm liniştiţi. Am stat liniştiţi şi banii n-au intrat pe card. I-am lăsat să-şi facă şi ei în linişte sărbătorile, a trecut şi Sf. Ion şi banii tot nu i-am văzut. Deocamdată, vrem să atragem atenţia pentru drepturile noastre şi dacă tot nu vor fi rezolvate, intrăm în greva foamei”, spune unul dintre disponibilizaţi.
Directorul general al CNH, Constantin Jujan, s-a întâlnit cu foştii mineri, însă nu le-a putut da un răspuns cu privire la sumele pe care trebuie să le primească. Jujan le-a explicat oamenilor că în condiţiile în care ar fi avut banii în conturile companiei, nu s-ar fi ajuns la situaţia ca oamenii să protesteze, însă nu depinde doar de el ca sumele să fie alocate din  bugetul statului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura