FlashPolitica si administratie

Schimb de replici, de la distanţã, între liderii PNL Hunedoara

Nicolle Ebner

Termenul de două săptămâni, dat primarului Mircia Muntean de către Biroul Politic Central (BPC) al PNL, pentru a reda liberalilor postul de viceprimar al Devei, cedat PDL-ului, a expirat, au spus, ieri, într-o conferinţă de presă, liderii judeţeni ai PNL Hunedoara.

Vicepreşedinţii de la judeţ nu se schimbă

„Termenul a expirat luni, 17 mai. Situaţia urmează să se discute la Bucureşti, în prima şedinţă, şi probabil că primarul Mircia Muntean va fi sancţionat”, a răspuns întrebărilor, vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, fără însă a putea menţiona ce sancţiune se va decide pentru Mircia Muntean. Cât despre schimbarea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), Dan Radu Ruşanu a declarat că subiectul nu s-a discutat la Bucureşti. „Niciodată nu s-a pus în discuţie schimbarea vicepreşedinţilor consiliului judeţean. La Primăria Devei, PNL are cei mai mulţi consilieri, 10 din 21 de aleşi. La CJH, sunt 13 consilieri liberali, deci, mai trebuie încă patru posturi pentru a întruni majoritatea. Situaţiile nu sunt comparabile. Prin urmare, trebuie respectat algoritmul stabilit iniţial, după alegerile locale din 2008. Singurul pus în discuţie, la BPC, a fost postul de viceprimar PNL de la Primăria Deva, care a fost pierdut în favoarea unui reprezentant al PDL şi care, în mod normal, trebuia ocupat tot de un liberal. Numele nu contează, ci apartenenţa politică”, a mai răspuns vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu. Referitor la riscul unei sancţiuni, Mircia Muntean răspunde, făcând referire la Mircea Ioan Moloţ, că: „este o fantezie a unui preşedinte frustrat”.

„Chiar dacă se ţin, alegerile la PNL Deva nu sunt legale”

Pe de altă parte, preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a declarat că Adunarea generală extraordinară de alegeri, anunţată de Mircia Muntean pentru data de 25 mai, la Casa de Cultură din Deva, ora 18.00, chiar dacă se ţine, nu este legală, deoarece nu sunt respectate dispoziţiile organizatorice.

„Asta mi s-a cerut, asta am făcut!”

„Eu procedez legal. Mi s-a spus să organizez alegeri într-o lună, le organizez într-o lună. Asta mi s-a cerut, asta am făcut! Şi dacă vor invalida alegerile, să aducă din nou 400 de oameni, membri reali, nu în fals, cum a înscris într-o zi, fosta conducere a PNL Deva”, a declarat Mircia Muntean. Tot ieri, Mircea Ioan Moloţ a fost întrebat cine se află în spatele mişcării de schimbare a viceprimarului Hunedoarei. Liderul judeţean al PNL Hunedoara a răspuns că Mircia Muntean.

În replică, Mircia Muntean afirmă: „declaraţia aparţine unui preşedinte afectat în prezent de Legea lustraţiei. Am contribuit la schimbarea viceprimarului Robert Dan, la fel cum am contribuit şi la elaborarea Legii lustraţiei”, a spus primarul Devei.

4 comentarii la „Schimb de replici, de la distanţã, între liderii PNL Hunedoara

  • Mircica…. Game over! Mai poti mintii devenii cu aceste declaratii? Mai poti mintii conducerea de la Bucuresti de la PNL? Tu procedezi legal sau statutar? Tu nu stii si n-ai stiut niciodata ce inseamna legal si nici statutar. Le-ai facut dupa ureche pe toate, dar e gata, nimeni nu te mai crede cum nimeni nu mai crede guvernul PDL in care tu ai inceput sa ai incredere…..

  • Conducerea de la Bucuresti a PNL-ului nu vrea rezolvarea situatiei existente la Deva.Daca se dorea acest lucru,problemele erau rezolvate mai demult.Sunt in joc mai multe interese.

  • Voi liberali vorbiti de corectitudine,fals,spuneti cum sa imbogatit Simota Alin la noi in Valea Jiului sau cum este acest Dragoiescu Petre care are multe foi de boale la CNH anul trecut cand lau schimbat din functii iar liberali buni ca Zvanca sunt tinuti in anonimat.

  • Nu sunt linistit pana nu se bat la ppropriu. Sunt efectiv penibili si unii si altii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura