Schimb de experienţă inedit în Geoparc

19 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

În aceste zile, Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului şi Asociaţia Brickenburg din Cluj–Napoca des­fă­şoară activităţi comune având ca scop promovarea Geo­parcului şi a dinozaurilor pitici descoperiţi aici prin con­strucţii din piese LEGO®.
Evenimentul din acest an, intitulat Brickenburg Dino Camp, urmăreşte să aducă în atenţia iubitorilor de LEGO® impor­tanţa fosilelor de dinozauri în descoperirea şi înţele­gerea di­ver­sităţii vieţii de pe Planeta Pământ, în timp geolo­gic. În acest scop vor fi folosite seturi speciale de cărămizi LEGO® din care vor fi construite fosile şi schelete de dinozauri.
„Prin activitatea noastră dorim să promovăm atât fauna cu dinozauri din Ţara Haţegului cât şi munca oamenilor de ştiinţă, a paleontologilor. Activitatea lor şi activitatea noas­tră au un punct comun, reconstituirea. Ne bucurăm că ne vor fi alături voluntarii pentru Geoparc. Astfel, vom afla de la ei informaţii interesante despre Geoparc şi despre dino­zaurii pitici, iar noi le vom arăta noi tehnici de construcţie cu cărămizile LEGO®” a afirmat Sever Alicu, ambasador al Asociaţiei Brickenburg pe lângă The LEGO Company.
Evenimentul din acest an se desfăşoară fără public, respectând condiţiile de siguranţă impuse de starea de alertă. Membrii Asociaţiei Brickenburg vor lucra împărţiţi în echipe, ajutaţi de la distanţă de echipe de voluntari pentru Geoparc. Lucrările realizate vor rămâne în Geoparc, dar din motive de siguranţă sanitară, în perioada următoare vor putea fi văzute de public doar în fotografiile distribuite pe reţelele de socializare. Speranţa tuturor este ca anul viitor viaţa să reintre în cursul normal iar evenimentul să fie reeditat în prezenţa publicului pasionat de cele mai celebre cărămizi din lume.
Asociaţia Brickenburg din Cluj-Napoca este o organizaţie independentă de practicanţi de construcţii în sistem LEGO® la cel mai înalt nivel. Organizaţia este recunoscută pentru calitatea lucrărilor executate şi este reprezentată, la nivel de am­basador, la The LEGO Company. Expoziţiile realizate de membrii Asociaţiei au diverse tematici şi sunt găzduite de importante instituţii muzeale, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.
Este pentru al treilea an consecutiv în care Asociaţia Bricken­burg colaborează cu primul Geoparc Internaţional UNESCO din România, în scopul promovării patrimoniului paleontologic prin joc. Evenimentul este organizat de Asociaţia Brickenburg şi Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Era cât pe ce să intre cu maşina în biserică

Un accident rutier produs în centrul Petro­şaniului se putea transforma într-o tra­gedie. Norocul a făcut ca nimeni să nu fie...

Pescar la un pas de moarte

Un tânăr din Lupeni a fost electrocutat, pe când se afla la pescuit şi firul undiţei s-a agăţat în cablul...

Apa Serv Valea Jiului a demarat încă o investiţie de importanţă strategică

Maximilian Gânju Staţia de captare şi tratare a apei de importanţă strategică pentru asigurarea apei potabile în estul Văii Jiului...

Închide