ActualitateFlashPolitica si administratie

Scandalul de la teatrul din Petroşani e departe să se stingă. Cum i-a dat peste nas preşedintele Nistor edilului din Petroşani

Sorina Popa

După ce managerul teatrului din Petroşani a fost demis, apar tot felul de reacţii. Astfel, primarul din Petroşani a solicitat, ieri, Consiliului Judeţean, să” înceteze bătaia de joc de la Teatrul Dramatic I.D.Sîrbu din Petroşani”.

În profundă eroare
„După demiterea abuzivă a managerului Cosmin Rădescu, după o serie de presiuni inimaginabile la care angajaţii instituţiei de artă dramatică din Petro­şani au fost supuşi în ultimii ani, acum con­ducerea Consiliului Judeţean Hunedoara, în sub­ordinea căruia funcţionează teatrul din Petroşani, vine cu o nouă acţiune menită să ia în derâdere tot ceea ce înseamnă istorie culturală şi act artistic la Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroşani”, a spus Ridzi.
Reacţia conducerii instituţiei judeţene nu a întârziat.
„Primarul municipiului Petroşani, domnul Tiberiu Iacob-Ridzi, nu ratează nici o ocazie de a apărea în spaţiul public cu declaraţii care nu fac cinste func­ţiei pe care o ocupă şi care demonstrează po­pu­lismul ridicol prin care încearcă să atragă atenţia.
Astăzi, pretins îngrijorat de soarta actorilor şi a Teatrului Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroşani, dom­nul primar a lansat acuzaţii şi supoziţii folosind obsesiv sintagma „bătaie de joc”, încercând să acrediteze ideea că administraţia judeţeană supune la „abuzuri” şi „presiuni inimaginabile” an­gajaţii acestei instituţii de cultură.
Domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi nu numai că nu are nici o atribuţie în ceea ce priveşte activi­tatea teatrului, dar este şi într-o profundă eroare. Îi sugerez să facă un minim efort intelectual şi să descopere singur cine şi ce a generat situaţia în care se regăseşte astăzi Teatrul Dramatic din Pe­troşani”, a venit reacţia şefului CJ Hunedoara, Laurenţiu NIstor (foto).

Întreţine o stare conflictuală
“Cu aceeaşi căldură îi sugerez domnului primar să citească legile şi hotărârile judecătoreşti şi să le respecte, aşa cum facem şi noi. În aceeaşi notă, îi amintesc domnului primar Iacob Ridzi că nu are nici o atribuţie legală în numirea managementului la Teatrul din Petroşani, instituţia aflându-se în sub­ordinea Consiliului Judeţean Hunedoara. Cu toate acestea, dacă se consideră suficient de pre­gătit şi specializat în managementul instituţiilor de cultură, îl invit să ne sugereze o persoană com­pe­tentă care corespunde exigenţelor sale să con­ducă Teatrul din Petroşani.
Domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi tratează situa­ţia de la Teatrul din Petroşani din punct de vedere politic, singurul care-i face plăcere, igno­rând faptul că prin atitudinea sa publică nu face altceva decât să întreţină o stare conflictuală pe care conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara nu o doreşte.
Vocea actorilor nu este îngenuncheată şi nimeni nu şi-a propus aşa ceva! Este regretabil că domnul primar vorbeşte în aceşti termeni dezinformând locuitorii municipiului Petroşani şi ai Văii Jiului, dar am încredere că va reveni la discursul echilibrat, fără patimă, construit cu calm, nu cu brutalitate verbală.
Îmi exprim convingerea că Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroşani va depăşi acest moment şi că va funcţiona în folosul publicului iubitor de teatru, nu în favoarea unor ambiţii trecătoare”, a adăugat preşedintele CJ Hunedoara.

One thought on “Scandalul de la teatrul din Petroşani e departe să se stingă. Cum i-a dat peste nas preşedintele Nistor edilului din Petroşani

  • Mai este Mona în pușcărie? Că poate omul de aia este stresat!?!? Petroșănenii nu merită nici un fel de compasiune, mai ales că ei se cred „buricul pământului”!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.