Scandal pentru postul de vameş şef adjunct

Robert Muzsic (19)

Nicolle Ebner

Robert Eugen Muzsic (foto), candidatul PSD Hunedoara pentru funcţia de director coordonator adjunct al Vămii din Deva, a trecut examenul cu brio, dar a picat pe locul doi. Postul a fost ocupat de reprezentantul PDL, Ştefan Ciocan, care s-a înscris, la concurs, în ultima zi, şi al cărui dosar a fost straşnic păzit, chiar şi de ochii reprezentantului Prefecturii Hunedoara, membru al comisiei de examinare.

A aflat că politica-i cu două feţe
Robert Eugen Muzsic a fost surprins când a aflat că PDL Hunedoara nu respectă protocolul, iar la concursul pentru postul de director coordonator adjunct s-a înscris şi un reprezentant al PDL. Muzsic a vrut să afle mai multe informaţii despre contracandidatul său, dar i s-a spus că nu are acces la dosar. Acelaşi răspuns l-a primit şi reprezentantul Prefecturii Hunedoara, membru al comisiei de examinare. Printre condiţiile de înscriere, era prevăzut ca persoanele participante la concurs să aibă studii economice sau administrative, şi să aibă cazierul curat. Or, reprezentantul PSD ştia din scandalurile din presă şi din declaraţiile unor politicieni că Ştefan Ciocan nu prea îndeplinea condiţiile cerute. Iar faptul că dosarul reprezentantului PDL a devenit „secret”, a confirmat speculaţiile. „Am crezut până în ultimul moment că PDL îşi va respecta cuvântul dat, prin care ne asigurau că postul revine PSD. Spre dezamăgirea mea, am realizat că poţi să fii cel mai bun, şi în acelaşi timp, poţi pierde locul întâi. Mi s-a spus că sunt 10 clase peste celălalt concurent, dar rezultatul a fost surprinzător. Postul a fost câştigat de reprezentantul PDL. Firul roşu a fost extrem de eficient”, a declarat Robert Eugen Muzsic, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

A contestat rezultatul
Robert Eugen Muzsic a contestat modul de evaluare a proiectului de management şi a cunoştinţelor şi aptitudinilor manageriale şi a solicitat reanalizarea proiectului de management, a răspunsurilor sale (interviul a fost stenodactilografiat), iar în cazul în care contestaţia va fi respinsă, social-democratul hunedorean se va adresa forurilor superioare, respectiv conducerii ANV Bucureşti, ANAF Bucureşti şi Ministerului de Finanţe.

Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase…
PDL Hunedoara susţine că şi-a respectat angajamentul pe care l-a luat în faţa partenerului de coaliţie şi nu a nominalizat nici o persoană pentru funcţia de director coordonator adjunct al Vămii Deva. Ba mai mult decât atât, „nu am dat nici o recomandare politică vreunui membru PDL din judeţ şi dl. preşedinte Cazacu ştie că organizaţia judeţeană PDL Hunedoara a transmis la ANAF o adresă prin care confirmăm faptul că postul revine PSD, singurul partid politic ce putea face nominalizări”, declară Florian Toma, vicepreşedintele filialei judeţene PDL Hunedoara. Toma dă de înţeles că participarea lui Ciocan la concurs i-a luat şi pe ei prin surprindere.

…dar PSD nu  crede
Liderul social-democraţilor hunedoreni a refuzat să comenteze dacă nerespectarea intenţionată a protocolului are cumva scopul de a-i determina pe cei de la PSD să facă primii pasul spre ruperea alianţei. În schimb, apreciază că: „este un semn de neseriozitate din partea celor de la PDL. Din păcate, nu este o noutate în ceea ce priveşte relaţiile lor cu PSD. Ieri, am informat  conducerea centrală a PSD cu privire la ce s-a întâmplat şi urmează să vedem cum vor decurge, în continuare, relaţiile cu PDL la nivel judeţean. Este regretabil faptul că PDL a avansat pentru această funcţie un astfel de om. Oferta noastră pentru post este net superioară. Iar dacă într-adevăr, PDL Bucureşti a decis în locul celor din Hunedoara, acesta este un semn de neputinţă din partea PDL Hunedoara”. Între timp, până în această seară, când vor fi afişate rezultatele contestaţiei, se mai poartă discuţii pe tema respectării protocolului.

4 comentarii la „Scandal pentru postul de vameş şef adjunct

 • 18 septembrie 2009 la 9:55
  Permalink

  Sa-l credeti pe Toma Florian pentru ca si in Simeria cand candida la Primarie le promitea Simerienilor ca o sa faca si o sa dreaga iar de un an de cand sunt la putere nu au facut nimic, pardon, si-au modernizat sediul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Niste mincinosi in frunte cu acest Toma, cu acelasi Oprita, etc….
  Nu uitati ca Toma afost consilierul lui Ritzi (asa zisul ministru)!!!!
  Deci nu uitati va rog frumos sa-l credeti pe Toma.!?!

 • 18 septembrie 2009 la 18:58
  Permalink

  Vedeti cum se rasplatesc cocalarii? Ciocan ala striga la toti ca sunt vanduti, cica el era curat. Atat de curat ca l-au facut …vames! Rusineeeeeeeeee, bai Pogea, Baebule, Ridzi, rusineeeeeee sa va fie, e un incopetent ca voi toti, l-ati trimis acolo sa fure bani pentru partid ca altceva nu stie, bai, incompetentilor…Sau e premiu ca l-a ajutat pe Schiau sa piarda alegerile…? Rusineeeeee

 • 22 septembrie 2009 la 7:48
  Permalink

  Stefan Ciocan este o nonvaloare, un om care nu are nici o profesie asa cum nu are nici caracter.

 • 24 septembrie 2009 la 11:34
  Permalink

  Nicolle , de ce esti asa de rea cu Stefan ? Doar el te-a ajutat , nu ? Ti-a dat o slujba de chelnerita la Baile Felix . Te lasa sa faci si ore suplimentare pe terasa la racolare de ,, clienti ”( pentru tine , nu pentru local ). Iar tu acum ai uitat acele vremuri si il critici . Nu e frumos din partea ta , sa sti …..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare