Scandal la Sala Sporturilor Deva

Ciprian Marinuţ

 Sala Sporturilor din municipiu a fost declarată „teritoriu interzis” pentru echipa Dava Deva, astfel că partida cu Inter Teliu Braşov programată, ieri, în etapa a III-a a Ligii I de futsal a rămas nedisputată.

Bani aruncaţi

Scandal cât casa, ieri, la Sala Sporturilor din municipiu. Meciul dintre Dava Deva şi Inter Teliu Braşov, contând pentru etapa a III-a a Ligii I de futsal, a fost blocat de „războiul” dintre clubul devean şi administratorii Sălii Sporturilor din Deva. Cele două echipe nu au putut intra în sală, iar forţele de ordine, medicii, echipajul de la ambulanţă şi spectatorii au fost trimişi acasă. Oficialii echipei Dava susţin că au fost sabotaţi de Mugurel Ciuşcă, directorul SCM Deva, cel care are în administrare Sala Sporturilor, şi că au cheltuit de pomană peste 1.000 de euro. „Mugurel Ciuşcă, directorul SCM Deva, şi-a bătut joc de noi. Cu de la sine putere şi fără nici un argument serios, a ordonat angajaţilor săi să nu ne permită accesul în Sala Sporturilor. Drept urmare, meciul nu s-a putut disputa, iar noi am cheltuit degeaba peste 1.000 de euro cu organizarea. Pentru a reuşi să intrăm în sală, am apelat la sprijinul Marietei Ilcu, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, şi la oficiali din Agenţia Naţională pentru Tineret şi Sport, însă fără nici un rezultat. Domnul Ciuşcă a avut telefonul închis, iar subordonaţii săi l-au ascultat cu sfinţenie. Am anunţat Federaţia, care a înţeles situaţia, iar partida va fi cel mai probabil reprogramată”, a spus un oficial al grupării devene.
Divergenţele dintre clubul Dava Deva şi administratorii Sălii Sporturilor  pornesc de la o datorie de 3.500 de lei. „Am vrut să achităm această datorie acum două săptămâni, dar ei au refuzat să primească banii fără penalităţi. Acum, suntem în proces şi aşteptăm ca instanţa să decidă valoarea penalităţilor. Nu e corect ca până la decizia tribunalului, noi să fim trataţi în acest mod. Nu ni se permite accesul în sală la antrenamente ca şi club sportiv, ci intrăm pe persoană fizică, plătind 130 de lei, în loc de 90 de lei. În judeţ, sunt doar două echipe în Liga I şi în loc să fim ajutaţi, ni se dă în cap cu parul la fiecare ocazie”, au adăugat oficialii echipei devene.

Unde-i lege nu-i tocmeală

Mugurel Ciuşcă, directorul SCM Deva, susţine că vina pentru incident aparţine în totalitate echipei Dava, care nu are acte în regulă pentru a susţine meciuri în Sala Sporturilor. „De ani de zile, cei de la Dava nu şi-au achitat datoriile pentru accesul în Sala Sporturilor, motiv pentru care i-am şi acţionat în judecată. Am câştigat procesul în data de 8 septembrie (dosarul 9036-221-2011), dar ei tot nu vor să plătească. Există un ordin al ministrului, prin care pentru ca un club să intre în Sala Sporturilor, e nevoie de un contract legal şi de o comandă specială, or, clubul Dava Deva nu are aşa ceva. Ei încearcă să forţeze nota, că vezi Doamne, sunt în Liga I, dar legea e lege pentru toţi, chiar şi pentru cei din Liga I. Nu am nimic cu nici un club, dar oare finanţatorul echipei Dava Deva, care e om de afaceri, mai continuă să lucreze cu rău-platnicii?”, a spus Mugurel Ciuşcă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.