Sport

Scandal în fotbalul juvenil

Ciprian Marinuţ

Echipa de juniori C a clubului „RealSport” s-a retras de pe teren la începutul reprizei secunde a derby-ului cu Universitatea Petroşani, disputat sâmbătă, în semn de protest faţă de maniera de arbitraj. Ieri, oficialii clubului devean au depus un memoriu la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara, în legătură cu incidentele de la joc şi cu modul de organizare a campionatului. Ei susţin că dacă lucrurile nu se vor îndrepta, e posibil să se retragă din campionat cu toate echipele.

Arbitraj „ultratendenţios”

Attila Takacs, preşedintele CS RealSport Deva, susţine, în memoriul depus, ieri, la AJF, că echipa sa a fost călcată în picioare de arbitrii din Petroşani la comanda antrenorului formaţiei adverse, Ionuţ Stelescu. „Încă înainte de startul meciului, unul dintre arbitri le-a promis părinţilor copiilor de la Universitatea Petroşani că îi va face varză pe adversari. Şi s-a ţinut de cuvânt. Deciziile au fost mereu împotriva noastră, acordându-se cornere şi lovituri libere inventate şi semnalizându-se ofsaid din motive inexistente la atacurile noastre. Jucătorii noştri cei mai buni, gemenii Răzvan şi Sergiu Marian, au fost vânaţi, pentru a fi eliminaţi. Iar acest lucru s-a şi întâmplat. După o fază fierbinte în careul advers la care portarul Universităţii a fost lovit la cap de un jucător neidentificat, arbitrul Vlad Stern, care n-a dictat iniţial fault, l-a eliminat pe Sergiu Marian, care se afla departe de respectiva fază, la insistenţele antrenorului de la Universitatea. La pauză, jucătorii noştri erau prăbuşiţi la pământ şi plângeau, din cauza deciziilor rău-voitoare ale arbitrilor. Imediat după începerea reprizei secunde, arbitrul asistent Mircea Plic l-a ameninţat pe unul dintre sportivii echipei noastre. Apoi, şi Marian Răzvan a fost eliminat, întrucât arbitrul asistent Florin Negrea i-a spus centralului că l-ar fi înjurat. Atunci, am decis să ne retragem de pe teren, în semn de protest faţă de modul în care se arbitrează. E o totală bătaie de joc, ca la un derby pentru stabilirea campioanei, la care în teren se află şapte jucători convocaţi la loturile naţionale să fie delegaţi astfel de arbitri, incompetenţi şi rău-intenţionaţi”, a spus Attila Takacs. Povestea e terifiantă şi pe lângă ce am selectat aici, conţine şi alte amănunte incredibile. Un astfel de „măcel” ar trebui judecat şi condamnat pe măsură. Cazul va fi analizat mâine de Comisia de Disciplină a A.J. Fotbal Huneoara.

Şi alte nereguli

Memoriul înaintat de CS RealSport Deva Asociaţiei Judeţene de Fotbal semnalează şi alte nereguli în modul de organizare a campionatului. „Considerăm că multe partide din actualul campionat au fost programate în dezacord cu Regulamentul de fotbal, nerespectând termenul minim de 36 de ore între meciuri şi nerespectând programul iniţial stabilit la începutul sezonului. Dacă nu se va face dreptate şi nu vor câştiga cei mai valoroşi în teren, iar organizarea nu va fi pusă la punct, ne vom retrage cu toate echipele din campionat”, a adăugat Attila Takacs.

2 comentarii la „Scandal în fotbalul juvenil

  • Dom. Attila Takacs. asa invata copii sa injure pe arbitri si sa vorveasca cu adversarul in modul care a facuto
    cand joci acasa la real sport ei cum face pe deasupra la incidentele care zice ca arbitri ia facut varza intrau cu talpile in fata numai sai scoata din joc asta nu au vazut numai ce vor ei si sunt mult de spus ca acuza AJF dar nustiu de ce?

  • Nu va este rusine voi cei di Deva ,Valae Muresului la general in relatia ( sportiva )cu VALEA JIULUI vati comportat mizerabil intodeauna ( la nivel de copii ) prin delegari unor arbitri care au fluierat pro DEVA ,IMI ADUC AMINTE DE TURNEUL DE LA (hunedoara 2015 si simeria sala)) unde un delegat ( ala inalt si un butoias)de la comosia judeteana de arbitri au facut praf turneul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura