Sătulă să fie dusă cu vorba, de ani de zile, în privinţa titlului de proprietate, o femeie din Rapoltu Mare a decis să protesteze în faţa primăriei

Sorina Popa

O săteancă din Rapoltu Mare, Aurora June (foto), a protestat, ieri, în faţa sediului primăriei comunei, nemulţumită că de ani mulţi nu poate să obţină titlul de proprietate pe terenurile care le deţine. Femeia spune că nu a ştiut ce să mai facă şi a ales calea protestului. S-a „înarmat” cu o foaie de hârtie pe care a scris „Protest pentru drepturile omului-titlu de proprietate”.
Şi-a luat şi un scaun, s-a aşezat cuminte pe el şi a aşteptat.

„Să se împiedice de mine”
„M-a minţit într-un hal fără de hal. Eu vreau pământul meu. Am depus toate documentele la primărie pentru a obţine titlul de proprietate. M-am săturat, nu mai pot umbla pe drumuri, iar­na, vara. Am discutat de mai multe ori cu primarul. Stau aici până se rezolvă. E dreptul meu şi trebuie să îmi dea titlul de pro­prie­tate. Aşa am ajuns, cu straiţa-n băţ la primărie. De mulţi ani, mă chinui să obţin titlul. Nu umblu cu cioara vopsită. Până când a murit, soţul meu a umblat el peste tot. Voi dormi aici, să se împiedice de mine, spune Aurora June, din satul Rapoltu Mare.
„Nu mi-au dat nici un răspuns cei de la primărie, de ce nu îmi dau titlul. Am fost şi la prefectură, la DNA, nimic, la Cadastru, nimic”, a mai spus femeia.

„Nu a vrut să semneze procesul-verbal”
„În 1996, familia June a fost pusă în posesie cu o suprafaţă de teren agricol, arabil şi fâneţe, cu o excepţie, o suprafaţă de fânaţ, sus la pădure. Din lipsă de topografi, nu am putut să punem în posesie familia June. Soţul femeii, Iosif June, a re­fuzat să semneze procesul verbal, pe considerente că nu apare şi parcela respectivă în documente. I-am spus că îi vom elibera ulterior titlul de proprietate pentru parcela respectivă, dar nu a vrut să semneze. În aceste condiţii, lucrurile au ră­mas nefinalizate”, a declarat Octavian Roman, primarul co­munei Rapoltu Mare.
Primarul Octavian Roman susţine că timp de mulţi ani, instituţia nu a avut un inginer topograf, pentru a rezolva pro­blemele legate de proprietăţi şi nu numai. „Ani buni nu am avut un topograf. De anul trecut, l-am angajat pe Arpad Kaytar, care a trebuit să ia toate cazurile nesoluţionate”, a adăugat Octavian Roman.

Recunoaşte că n-a întocmit actele
L-am întrebat pe inginerul topograf Kaytar Arpad de ce nu a făcut până acum documentaţia pentru Aurora June, care tre­buie depusă la Oficiul Judeţean de Cadastru, care va elibera titlul de proprietate? „Recunosc, eu trebuia să întocmesc ac­tele, dar nu le-am făcut. Acum e mai complicat, sunt multe ce­rinţe ale celor de la Cadastru. Dar, acum mă apuc şi le fac şi apoi le depun la Oficiul de Cadastru”, a spus inginerul topo­graf de la Primăria Rapoltu Mare, Kaytar Arpad.
Una peste alta, să sperăm că lucrurile vor ajunge la capăt şi Aurora June îşi va vedea titlul de proprietate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Guvernul a venit cu trei scenarii pentru începerea cursurilor. Are cineva curajul să-şi trimită copilul la şcoală?

Adriana Năstase Şcoala începe peste câteva zile, dar lucrurile nu sunt deloc clare în ceea ce priveşte cum vor face

A avut noroc cu jandarmii

Un turist aflat în Staţiunea Geoagiu Băi şi-a pierdut portofelul în care se aflau actele, cardul bancar şi banii de

„Connecting Pleasures”- spectacol de dans contemporan la Deva

În 17 septembrie, la Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”, începând cu ora 20,30, va avea loc un spectacol de dans con­temporan,

Închide