Sport

Satul olimpic şi-a deschis porţile

Satul Olimpic de la Tokyo şi-a deschis în mod oficial porţile, cu 10 zile înaintea de star­tul competiţiei, dar spre deosebire de ediţiile anterioare deschiderea s-a făcut cu discreţie, fără o ceremonie sau un eveniment special de întâmpinare a sportivilor şi delegaţiilor ofi­ciale. Satul olimpic este construit pe 44 de hec­tare, în districtul Harumi, pe una dintre in­sulele artificiale din golful Tokyo.
Rezidenţii complexului au început să so­seas­că marţi în locul în care vor fi cazaţi pe du­rata participării lor la Jocuri, în afara aten­ţiei mass-media şi fără ca organizatorii să do­reas­că să ofere cifre referitoare la primii „chiriaşi”.
În „bula” şi formatul simplificat al acestor Jocuri Olimpice, responsabilii comitetului Tokyo-2020 au ales să anuleze ceremoniile de întâmpinare care au caracterizat des­chi­derea Satului Olimpic la ediţiile precedente, dată fiind necesitatea „luării acestor precauţii pentru a preveni răspândirea Covid-19”.
Un număr mare de maşini de poliţie au fost parcate în afara Satului sportivilor, în mo­men­tul în care autobuzele au intrat în complexul împrejmuit, fără nici o vizibilitate a sosirii lor din exterior.
Organizatorii le-au cerut participanţilor la Jocuri să-şi limiteze la maximum şederea în Satul Olimpic, recomandându-le să intre cu cinci zile înainte de a concura, în principiu, iar apoi să-l părăsească la cel mult două zile după încheierea probelor lor.
Utilizarea unei măşti va fi obligatorie în zo­nele comune, precum şi atunci când nu se poa­te garanta o distanţă de siguranţă adec­vată pentru toţi sportivii olimpici şi paralimpici iar deschiderea Satului Olimpic a avut loc la o zi după intrarea în vigoare a unei noi stări de urgenţă la Tokyo, din cauza creşterii nu­mă­ru­lui cazurilor de infectare cu Covid-19 în ul­ti­mele săptămâni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.