Sătenii din Hondol se luptă cu morile de vânt

10 aprilie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Scandal, din nou, ieri, în satul Hondol, din comuna Certeju de Sus. Motivul? Maşinile care cară piatra de la cariera din apropiere. Oamenii sunt disperaţi şi spun că autorităţile i-au abandonat.

”Nu au licenţă de exploatare”
”Drumul e praf, casele ni se distrug, din cauză că circulă cu maşinile cu piatră pe aici. Am vorbit cu prefectul, el a spus că nu are cum să ne ajute, că e de competenţa primarului. La rândul său, primarul spune că nu poate face nimic. Şi atunci, noi ce să facem?”, spune Olga Iorgu, din satul Hondol.
Primarul comunei Certeju de Sus, Petru Cîmpian, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că ”m-au sunat oamenii din Hondol să-mi spună că iar se transportă piatra, e praf mult, casele li se dărâmă. Firma Intralpin, care deţine cariera de piatră, nu are licenţă de exploatare. În şase ani au transportat prin comună 140.000 de tone de piatră de aici. Noi avem Hotărârea nr.2 din 2014, a Consiliului Local Certeju de Sus, prin care am stabilit Planul Urbanistic Zonal şi deci şi circulaţia maşinilor de tonaj greu. Este vorba de DC 28C, pe el circulă maşinile respective. Mie mi-au făcut mai multe plângeri penale din cauza acestui drum, proprietarii carierei”.
Contactată, Raluca Bugnar, reprezentanta firmei care deţine cariera de piatră, a declarat că există o sentinţă definitivă şi au voie să transporte piatra pe DC 28C. ”Maşinile care transportă piatra de la cariera noastră pot circula pe acest drum, avem o sentinţă a instanţei care este definitivă şi irevocabilă. Nu există un alt drum pe care să trecem”, a declarat Bugnar.
Prefectul Fabius Kiszely susţine că singura modalitate este să fie amendată societatea în cauză. Scurt şi la obiect. Aşa se comportă autorităţile cu cetăţenii. Nici un reprezentant al prefecturii nu s-a deplasat acolo ieri, deşi oamenii au făcut iar scandal. Au făcut şi un tabel cu peste 100 de semnături, prin care îşi exprimă indignarea faţă de faptul că li se distrug casele şi munca de-o viaţă. Bieţii de ei nu ştiu că dreptatea trebuie să o facă singuri. Iar situaţia de la Hondol nu e de ieri, ci de mai mulţi ani. Însă, autorităţile, ca de obicei, nu găsesc rezolvarea.

 

 

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Neutru spune:

    Interesantt raspuns : pot circula pe drumul din comuna desi …NU AU (esential) AUTORIZATIE DE EXPLOATARE !! O sa li se dea Autorizatie cu valabilitate retroactiva DUPA CE TRANSPORTA TOT DEALUL ! Aici miroase a colaborare subterana. Lucrarile (la care se foloseste piatra) trebuie facute dar cu precizarea ca in Autorizatia de exploatare trebuie sa se precizeze cine plateste reparatiile la drum dar, mai ales, recostructia caselor afectate. Ciripeste cineva (Primaria, Consiliul Judetean) ?

  2. Hondol spune:

    Primarul Cimpian este un mafiot și un mincinos ordinar. E mina în mina cu cei de la Devagold. Proasta e lumea care îl votează.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Viorel Sălan: “Amendamentele mele au vizat activitatea cadrelor militare ale Ministerului Afacerilor Interne”

Statutul cadrelor militare a fost elaborat în anul 1995 şi a suferit multe modificări şi completări de-a lungul timpului. Am...

Legea Muntelui, dezbătută la Deva

Ieri, la sediul DSVSA Hunedoara, a avut loc conferinţa Zona montană a României: prezent şi perspective, organizată de Direcţia pentru...

Ce crede deputatul PSD Laurenţiu Nistor despre atacul europarlamentarului Corina Creţu la adresa ministrului Natalia Intotero. “Probabil era obosită după o zi de muncă la Bruxelles, de aceea a spus asemenea lucruri”

După ce PSD a propulsat-o în funcţii importante, ultima fiind cea de comisar European, Corina Creţu a trecut la atacul...

Închide