FlashPolitica si administratie

Sãtenii din Brãnişca, puşi pe jar

Sorina Popa

În comuna Brănişca, scandalurile se ţin parcă lanţ. Ultimul care se află pe rol s-a pornit din cauza proiectului Consiliului Judeţean privind construirea unei staţii de transfer a gunoiului în satul Boz.
Sătenii din comună au strâns câteva sute de semnături, nemulţumiţi că autorităţile judeţene vor să ridice în zonă staţia respectivă. Oamenii sunt revoltaţi şi, puşi în faţa faptului împlinit, au ales să se judece în instanţă în legătură cu această problemă. Ei susţin că sănătatea lor va fi afectată, în cazul realizării investiţiei cu pricina. Şi ca să fie siguri că nemulţumirile lor vor fi auzite de cât mai multă lume, au venit cu ele în tolbă şi la MESAGERUL HUNEDOREAN.

Prea aproape de casele sătenilor

„Conform proiectului, staţia de transfer a gunoiului ar urma să fie construită pe o suprafaţă de 1,6 hectare, în apropierea caselor din satul Boz. Distanţa de la staţie, la prima casă din localitate, este de doar 200 de metri. Este inadmisibil acest lucru. Oamenii sunt revoltaţi şi nu vor să accepte una ca asta. În Consiliul Local, s-au adoptat două hotărâri, privind transferul de teren de la comuna Brănişca, la Consiliul Judeţean, în mai, anul trecut. Nimeni, însă, nu a venit să discute cu sătenii, să spună despre ce este vorba. Noi am atacat în instanţă hotărârile respective, deoarece nu credem că este corect ceea ce se întâmplă. Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord cu investiţia respectivă”, a declarat Cornel Cornean (foto), unul dintre locuitorii veniţi la ziar. Cornean susţine că în alte judeţe, asemenea investiţii au fost făcute la distanţă de câţiva kilometri de localităţi. Sătenii au reclamat şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Deva, situaţia de la Boz. Ei susţin că staţia de transfer se construieşte prea aproape de casele din sat, că structura drumului judeţean nu corespunde tonajului maşinilor, care urmează să transporte deşeurile respective şi că există riscul să se atace pânza freatică. „Pe lângă toate acestea, comuna noastră este deja poluată, de la termocentrală, fabrica de ciment, depozitul de zgură sau staţia de asfalt şi cariera de piatră. Nu mai avem nevoie de alte probleme”, a spus Cornel Cornean, fost primar al comunei Brănişca. Iulian Gaspar, un alt cetăţean din Boz, susţine că „oamenii nu sunt împotriva investiţiei, dar studiul de impact al acesteia nu a fost depus la APM, ca atare, nu se ştie ce se va întâmpla dacă staţia va fi ridicată. Dacă se discută autorităţi-localnici, se pot găsi soluţii, dar nu să se realizeze investiţii în defavoarea oamenilor”, a declarat Gaspar.

„Oamenii să nu-şi facă griji”

Contactat de noi, pentru a afla punctul de vedere al conducerii Consiliului Judeţean, Dan Stoian, administratorul public al judeţului, ne-a declarat doar atât: „investiţia de la Boz face parte dintr-un proiect amplu, care presupune construcţia unui deponeu la Boşorod şi a altor cinci staţii de transfer. Deocamdată, suntem la faza de avizare, aşa că sătenii nu trebuie să-şi facă griji”.

One thought on “Sãtenii din Brãnişca, puşi pe jar

  • ..doi dobitoci de la Boz!!! Unul mai bou ca altul!!! PSD-istul,handicapat, Cornean şi grasu Iulică Gaşpar de la PDL!!Între ei PNL-istul Tudorel,,,c–ie de oţel -cam deodată, io-s primar!!,,
    Până ăştia nu trec în rezervă, Brănişcanii, no să aibă Primar normal!!!Bravo lui Moloţ,că-i ţine sub aripa sa pe Tudorel şi pe ăla de la Preventoriu,-Sugent ăla, sau cum dracu-i zice…a, Surgent ăla , da!!! Bravo, Brănişcanilor,Proştilor !!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura