Șase sportivi români pentru Mondialele de kaiac-canoe

România va participa cu un lot format din şase sportivi, în trei probe, la Cam­pio­natele Mondiale de kaiac-canoe care se vor desfăşura la Copenhaga, în perioada 16-19 septembrie.

Se recuperează
La canoe, Leonid Carp şi Victor Mihalachi vor concura în proba care va fi în programul JO de la Paris din 2024, dublu 500 m. An­trenorul Florin Popescu a fost nevoit să alcătuiască un echipaj nou pentru această competiţie, din cauza problemelor me­di­cale ale lui Cătălin Chirilă, aflat în recu­pe­rare după Jocurile Olimpice de la Tokyo. În Japonia, echipajul Chirilă/Mihalachi a ter­mi­nat pe locul 5 la canoe dublu 1.000 m.
La kaiac, România va avea la start două echi­paje. La K2 – 1.000 m, România va fi re­pre­­zentată de Daniel Burciu şi Constantin Mi­ronescu. La K4 – 500 m, vor concura Da­niel Burciu, George Săndulescu, Mihai Şer­ban şi Constantin Mironescu. În 2019 la edi­ția desfăşurată la Szeged (Ungaria), cea mai bună clasare pentru Ro­mânia a fost reu­şită de Victor Mihalachi şi Cătălin Chi­rilă, locul 5 în finala probei de canoe-2 pe 1.000 m, care au reuşit astfel şi calificarea la JO de la Tokyo.
Menționăm că România nu a mai câştigat o medalie la Mondiale din 2017, când Victor Mihalachi şi Leonid Carp au cucerit argintul la Racice (Cehia), în proba de canoe-2 pe 500 m.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.