Începe Campionatul național de gimnastică

Ediția 2021 a Campionatelor Naţionale in­dividual open și pentru echipe repre­zen­tative de club, precum și prima ediție a con­cursului internațional RomGym Trophy sunt organizate la finalul acestei săptămâni la Sala Polivalentă din București.

Din proiectul „Țară, țară, vrem campioane”
Sunt înscriși în competiție peste 70 de gimnaști (seniori și juniori), 38 la masculin și 35 la feminin, din România, Suedia, Ungaria și Insulele Feroe.
În întrecerea masculină vor concura spor­tivi de la CSA Steaua, CS Dinamo, CSȘ Di­namo, CSM Bistrița, CSM Lugoj, CSȘ Lugoj, CSM Reșița, CSȘ Reșita, CSȘ Buzău, Ungaria și Insulele Feroe.
La feminin vor concura gimnaste de la CS Dinamo, CSȘ 1 Constanța, LPS Deva, CS Farul Constanța, CSȘ Focșani, CSȘ Bârlad, CSA Steaua, Suedia și Insulele Feroe, unele dintre ele componente ale proiectului “Țară, țară vrem campioane”, finanțat de OMV Petrom, prin Fundația Casa Campionilor, coor­donată de Mariana Bitang si Octavian Belu.
LPS Cetate Deva va avea în această com­pe­tiție cinci sportive: Shakira Cantaragiu, Adina Crișan, Amalia Ghigoarță, Erica Elena Gogoașe și Laura Jurcă. Printre partici­pan­tele de la celelalte cluburi vor fi Larisa Ior­dache (CS Dinamo), Maria Ceplinschi (CS Fa­rul Constanța)- câștigătoare a două medalii de aur la World Challenge Cup de la Mersin, Ana Maria Bărbosu (CSȘ Focșani), câștig­ă­toa­re a 6 medalii de aur la Campionatele Euro­pene de juniori din 2020, Silvia Sfiringu (CS Farul Constanța), Sabrina Voinea (CS Farul Constanța). La masculin îi vom urmări pe Marian Drăgulescu (CSA Steaua), Gabriel Burtănete (CSA Steaua)- medaliat cu bronz la sărituri la World Challenge Cup de la Mer­sin, Andrei Muntean.

Programul competiției este următorul:
Vineri, 17 septembrie, 16.30-19.50 – fes­ti­vitatea de deschidere și concursul mas­culin;
Sâmbătă, 18 septembrie, 15.15-16.40 și 18.10-19.40 – concursul feminin (două serii);
Duminică, 19 septembrie, 10.00-13.00 și 16.00-18.00 – finalele pe aparate la cam­pionatele naționale și RomGym Trophy.

În finalele RomGym Trophy, care vor avea loc duminică, 19 septembrie, se califică ma­ximum 2 gimnaști din fiecare țară par­ticipantă.
Campionatul național open și al echipelor reprezentative de club reprezintă pentru gimnaștii seniori o primă etapă de selecție în ve­derea participării la Campionatele Mon­dia­le din Japonia (18-24 octombrie), com­pe­tiție la care România a înscris două gimnaste și un gimnast.
Accesul spectatorilor este permis pe baza certificatului de vaccinare, a rezultatului negativ al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, sau a dovezii că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.