Şase medalii pentru România la Campionatele Europene de canotaj

România a participat la ediţia din acest an a Campionatelor Europene de Canotaj desfăşurate de la Poznan (Polonia) cu 12 echipaje, însumând 45 de sportivi. Aceştia au ocucerit 4 medalii de aur, 1 medalie de argint, 1 medialie de bronz şi de două ori locul 5 în finalele de duminică, cu care România se clasează pe locul 2 pe naţiuni după numărul de medalii câştigate în probele olimpice, în urma Olandei.
Medaliile de aur au fost aduse la pal­ma­resul delegaţiei de către echipajul de dublu rame feminin (W2-) format din Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş, apoi de cel de dublu rame masculin format din Ciprian Tudosă şi Marius-Vasile Cozmiuc, cel de dublu vâsle feminin alcătuit din Simona Geanina Radiş şi Ancuţa-Nicoleta Bodnar, iar a patra medalie de aur pentru ţara noas­tră a fost câştigată în proba de 8+1 feminin ,echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea.
„Felicit totodată antrenorii şi întreg staff-ul, cluburile sportive care ne-au dat toţi aceşti sportivi extraordinari, dar le şi mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut şi ne susţin în continuare. Mulţumiri speciale pentru susţinere şi către Ministerului Tineretului şi Sportului şi COSR.Sper ca anul 2021 va fi unul mult mai bun pentru noi toţi şi privesc deja cu optimism către Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde îmi doresc să obţinem medalii cât mai strălucitoare!”, a declarat Elisabeta Lipă, Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare