Sport

Şase medalii la Cupa României

Ciprian Marinuţ

Tenismenii de la SCM Deva au ocupat cinci dintre cele şase locuri de pe podium la categoria 14 ani a puternicului turneu de Cupa României şi au asigurat cel puţin un loc trei la categoria 18 ani băieţi.

Podium sută la sută devean
SCM Deva s-a prezentat la start cu trei dintre primele cinci favorite ale categoriei 14 ani fete, iar acestea au luat toate medaliile puse în joc. Campioană şi câştigătoare a Cupei României a devenit Mandy Sapta (locul 39, naţional), care era abia favorita cinci a turneului. Pe locurile doi şi trei s-au clasat Raluca Ciufrilă, favorita numărul unu, ocupanta locului opt naţional şi Maria Orban, numărul 23 naţional, favorita numărul doi. Duelul pentru medalii dintre cele trei devence a fost extrem de palpitant. Ambiţioasă şi foarte motivată, Mandy a intrat în careul de aşi, după ce a eliminat-o, în primul tur, pe favorita doi, Bianca Iorga, situată pe locul 18 naţional. În turneul celor patru finaliste, s-a jucat fiecare cu fiecare, iar Mandy le-a avut ca adversare pe „coechipierele” Raluca Ciufrilă şi Maria Orban şi pe Luana Stanciu, de la CSM Focşani, numărul 27 naţional, favorita trei a turneului. Toate trei devencele au câştigat meciurile cu sportiva din Focşani, iar în întâlnirile dintre ele, victoriile s-au împărţit după lupte pline de dramatism. Sapta a învins-o pe Orban, Ciufrilă a bătut-o pe Sapta, iar Orban a dispus de Ciufrilă. Drept urmare, clasamentul final a fost decis de situaţia de la setaveraj, iar ordinea a fost Sapta, Ciufrilă, Orban. „Toate trei tenismenele de la SCM Deva sunt foarte talentate. Mandy a fost mai bună de data aceasta şi a câştigat pe merit turneul, pentru că a fost constantă în toate meciurile şi chiar în eşecul cu Ciufrilă, a pierdut la limită”, a spus Angela Sapta, mama sportivei.

Argint şi bronz la băieţi
Şi în competiţia băieţilor de 14 ani, SCM Deva a avut doi sportivi pe podium. Bogdan Bristan (nr. 21 naţional), favoritul doi, a obţinut medalia de argint, iar Dragoş Mădăraş (nr. 83 naţional) a cucerit bronzul. Bristan a avut un parcurs excelent şi a ajuns în finală, unde a fost învins de campionul naţional Bogdan Borza de la C.S. Cugir, care e numărul unu naţional şi favoritul unu, în vreme ce Mădăraş a pierdut în semifinale. Un alt sportiv de la SCM Deva, Alexandru Giurca, a jucat, aseară, în semifinalele categoriei 18 ani cu Teodor Marin, locul opt naţional şi favorit doi, însă, indiferent de rezultat, Giurca avea asigurat locul trei şi medalia de bronz. Turneul se va încheia azi cu finalele la 18 ani băieţi şi fete.

Competiţie de top
Turneul de Cupa României desfăşurat la Deva şi Hunedoara este unul dintre cele mai puternice organizate de Federaţia Română de Tenis pe plan naţional, la nivel de juniori. Competiţia a atras sportivi de valoare ca un magnet, pentru că pe lângă puncte (500 p. – locul I, 350 p. – locul II şi 250 p.– locul III) s-au oferit şi premii în bani (800 lei – locul I, 700 – locul II şi 600 – locul III), conform Legii Sportului. „La start, s-au prezentat sportivi foarte bine cotaţi, care joacă rar la competiţiile interne, preferând să participe la turnee din străinătate. Majoritatea meciurilor au fost de un excelent nivel”, a spus Lunela Maier, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tenis, principala organizatoare a turneului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura