Şase inconştienţi fugeau de carantină

1 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Cinci dintre cei şase care au considerat că e opţională izolarea sunt din Haţeg. Toţi au fost sancţionaţi cu amenzi consistente.
„O patrulă formată din poliţişti şi jandarmi s-a deplasat la locuinţa unei femei din oraşul Haţeg (persoană care figurează ca fiind ca­ran­tinată), în urma verificărilor poliţiştii stabi­lind că aceasta nu respectă măsura caran­ti­nării, nefiind găsită la adresa declarată. Prin urmare, femeia a fost sancţionată contra­ven­ţional cu amendă în valoare de 2000 de lei. De asemenea, deplasându-se la o altă adre­să din Haţeg, poliţiştii au stabilit că trei persoane (în vârstă de 35, 30 şi 15 ani) care figurau în carantină, nu respectau măsura, aceştia nefiind găsiţi la adresa declarată. Prin urmare, cei trei au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei”, a informat IPJ Hunedoara. Un alt haţegan de 45 de ani, care figura ca fiind în carantină la o adresă din Haţeg, a fost şi el amendat cu 2000 de lei după ce s-a con­statat că nu era găsit la adresa declarată.
Un alt individ de 38 de ani, din Petroşani, a mers la poliţie pentru a reclama că nu mai poate locui la adresa declarată pentru ca­rantină şi a cerut carantinarea institu­ţio­na­lizată. Pentru că avea numeroase posibilităţi de a cere acest lucru fără a părăsi domiciliul, individul a fost amendat cu 1000 de lei. Şi-a îndeplinit însă dorinţa iar D.S.P. Hunedoara a dispus carantinarea instituţionalizată a băr­batului.
Pe de altă parte, duminică, echipele mixte de control au aplicate 36 de sancţiuni con­travenţionale (28 pentru nerespectare mă­surii protecţie individuală, 6 pentru ne­respectarea măsurilor privind carantinarea şi două pentru nerespectarea interdicţiilor pri­vind deplasarea/libera circulaţie), valoa­rea totală a amenzilor fiind de 12.000 de lei. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mamă şi fiică bătute de fiul furios

Cele două femei au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce bărbatul de 49 de ani le-a lovit cu pumnii....

A fugit, din nou, de acasă

La data de 31.01.2021, în jurul orei 20:45, la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara s-a prezentat un bărbat care a reclamat...

S-a spânzurat sub podul de cale ferată

Descoperirea şocantă a fost făcută ieri dimineaţă de câţiva localnici din Petrila, care scurtează drumul trecând Jiul de Est pe...

Închide