Şase ani de puşcărie pentru că şi-a lovit rivalul cu ranga

26 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Agresorul a fost judecat pentru tentativă de omor şi va trebui să plătească şi despăgubiri de 150.000 de euro doar victimei. Sentinţa Tribunalului Hunedoara nu este definitivă.

Liviu Grigore (24 de ani) din judeţul Olt, a fost găsit vinovat de magistraţi de infracţiunea de tentativă de omor. Tânărul a bătut cu ranga un băiat de 18 ani, pentru că i-ar fi făcut avansuri iubitei sale. Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la şase ani de închisoare şi plata mai multor despăgubiri. Către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara trebuie să achite suma de 1.856 lei, iar către Spitalul Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara trebuie să plătească 68.898,33 lei reprezentând contravaloarea cheltuielilor de spitalizare a persoanei vătămate. Totodată, judecătorii au mai decis să plătească victimei 3.400 lei cu titlu de daune materiale, 300 euro lunar sau echivalent lei la data plăţii cu titlu de prestaţie periodică până la încetarea stării de nevoie şi 150.000 euro sau echivalent lei la data plăţii cu titlu de daune morale.
Incidentul în urma căruia Liviu a fost arestat a avut loc în vara acestui an, în Orăştie. Agresorul a băut împreună cu victima, un tânăr de 18 ani, din localitate. Între ei a izbucnit un conflict, iar Liviu Grigore l-a acuzat pe tânărul de 18 ani că i-ar fi făcut avansuri iubitei sale. A luat o ţeavă metalică şi l-a lovit puternic în cap. Rănit grav, tânărul de 18 ani a fost dus la spitalul judeţean din Timişoara. Iniţial, bărbatul din Olt a fost acuzat de comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, însă, medicii legişti au stabilit că victimei i-a fost pusă viaţa în pericol. Astfel, procurorii au schimbat încadrarea juridică în tentativă de omor. Agresorul se află închis în Penitenciarul Aiud, în baza mandatului de arestare emis de instanţa de judecată, unde va rămâne până la apel.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Kickboxing. Gală internaţională la Deva

Municipiul Deva va găzdui o competiţie de kickboxing la care va participa o serie de sportivi prestigioşi din România şi...

Cupa „Gheorghe Ene“ la fotbal pentru juniori

La finalul acestei săptămâni, în organizarea FRF şi SFFV, la Sala de sport aparţinând Colegiului “Traian Lalescu” din Hunedoara, va...

Lupte libere. Sportivii din Valea Jiului, rezultate notabile la Cupa Cetăţii

Revenind la competiţia de lupte libere care a fost organizată la Deva de către LPS Cetate Deva, pentru juniorii de...

Închide