Sarmizegetusa Regia se închide temporar pentru vizitatori

În urma ploilor abundente din ultimele zile, pe calea de acces  spre Sarmizegetusa Regia, în zona pietonală,  s-au produs mai multe alunecări de teren.

Cele mai violente au avut loc în data de 26 iulie,  când  zeci de metri  cubi de pământ, piatră și lemn, antrenați de o viitură, au distrus parapetul de protecție a drumului și au destabilizat terasamentul zonei pietonale.

De asemenea,  în Zona Sacră, o altă alunecare de teren a afectat terasa a X-a pe o lungime de peste 30 de metri. Turiștii aflați la acea oră în sit au fost evacuați în siguranță.

Constatându-se, de către specialiști,  că versantul  este îmbibat  de apă  și că, în această situație, el prezintă un pericol permanent de alunecare, pentru protejarea integrității vizitatorilor, s-a decis ca, până la stabilizarea solului și diminuarea pericolului unor noi alunecări de teren, situl  Sarmizegetusa Regia să fie închis pentru vizitare.

Ne cerem scuze tuturor celor care și-au programat în această perioadă vizitarea Sarmizegetusei Regia și îi asigurăm că vom face tot ce ne stă în putință  pentru a scurta cât mai mult perioada de închidere a sitului.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.