Sărbătoarea Taragotului la Vaţa de Jos

16 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Magdalena Şerban

În weekend, la Vaţa de Jos se vor reuni taragotişti consacraţi, pentru a oferi publicului un spectacol al instrumentiştilor care fac din muzica pe care o interpretează o adevărată artă. Organizarea noii ediţii a Sărbătorii Taragotului aparţine Consiliului Judeţean Hunedoara, Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, precum şi Primăriei şi Consiliului Local ale comunei Vaţa de Jos.

„Manifestarea va debuta vineri, de la ora 18, pe scena special amenajată în centrul comunei. Participă 15 virtuozi ai taragotului: Sergiu Cipariu, Pera Bulz, Ionel Coza, Petrică Paşca, Dumitru Dobrican, Nicolae Jurj, Adrian Neamţu, Cristian Bîrna, Gigi Tăbăcar, Marinică Paul, Dan Gâdea, Adrian Lucaci, Mihai Mariş, Andrei Haneş şi Ionuţ Tiric. Invitaţi speciali sunt interpreţii de muzică populară Ghiţă Călţun Brancu, Ciprian şi Mihaela Istrate, Felicia Stoian, Ramona Miheţ şi Daniela Tărnăuceanu. Acompaniază formaţia condusă de prof. Ionel Coza, iar prezentarea îi revine Feliciei Stoian”, a precizat Milu Folescu (foto sus), primarul din Vaţa de Jos. Potrivit acestuia, atât localnicii, cât şi foarte mulţi hunedoreni abia aşteaptă să răsune muzica la ediţia cu numărul VIII.
“Taragotul este considerat un instrument simbol al hunedorenilor, iar maestrul Pera Bulz, ce aparţine acestor locuri, este declarat Tezaur Uman Viu de către UNESCO. Constituie un motiv în plus pentru ca iubitorii valorilor tradiţionale să se bucure de o astfel de acţiune de promovare a patrimoniului nostru muzical, dar să se şi distreze. Vă aşteptăm la Vaţa, la un regal pe care vi l-am pregătit cu mare drag “, a fost invitaţia lansată de Ciprian Roman, (foto jos), managerul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Doi şoferi răniţi din cauza neatenţiei la volan

Unul dintre accidentele provocate de neatenţia la volan a avut loc pe DN 66 în afara localităţii Petros. O şoferiţă...

Hunedorenii care s-au bătut cu poliţiştii – trimişi în judecată

Magistraţii Judecătoriei Hunedoara au stabilit trimiterea în judecată a celor trei indivizi din Hunedoara care s-au bătut cu poliţiştii chemaţi...

Octogenară decedată după ce s-a aruncat de la etaj

Tragicul eveniment a avut loc, ieri, în cartierul Micro 15 din municipiul Deva, iar bătrâna a murit pe loc în...

Închide