Sport

Sărbătoarea atletismului la „Cupa Cetate”

Ciprian Marinuţ

Peste 100 de copii de la şcolile din Deva şi de la cluburile CNS „Cetate” Deva şi CS Vulcan au participat, ieri, la „Cupa Cetate”, competiţia dedicată probelor neclasice ale atletismului. Organizată pentru promovarea atletismului şi eventuala descoperire de tinere talente, „Cupa Cetate”, derulată, ieri, pe Stadionul „Cetate”, a fost o adevărată sărbătoare a celui mai complex sport olimpic.
 

Mult suflet, puţin… antrenament
În concursul sportivilor nelegitimaţi, rezervat elevilor din clasele a III-a şi a IV-a de la şcolile din Deva, ingredientul principal a fost „sufletul”. Toţi cei care s-au prezentat la start, însoţiţi de profesori, părinţi sau bunici, au alergat din răsputeri, semn că spiritul competiţional şi dorinţa de victorie se regăsesc în genele şi caracterul tuturor. Din păcate, mulţi dintre participanţi, în special fetele, erau deficitari din punct de vedere al deprinderilor motrice specifice şi nu alergau corect. Situaţia dovedeşte că doar cele două ore de sport din programa şcolară sunt insuficiente.

 

Fără rival la legitimaţi
Întrecerea sportivilor legitimaţi, de la care a absentat motivat CSS Hunedoara, a fost dominată autoritar de reprezentanţii clubului „Cetate” Deva. Cu multiplele campioane naţionale Andreea Todereanu şi Florentina Marincu în prim-plan, clubul devean a ocupat toate locurile pe podium, cu excepţia primei poziţii din cursa de 300 de metri masculin, câştigată de un sportiv de la CS Vulcan. „Ediţia din acest an a fost un succes. Au fost mai mulţi participanţi decât speram, iar rezultatele au fost interesante. Primii clasaţi au fost răsplătiţi cu cupe, diplome, medalii şi tricouri”, a spus Gheorghe Iclozan, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Hunedoara.

Rezultate tehnice:
Sportivi nelegitimaţi:
Clasele III-IV, fete: 1. Beatrix Szots (Şc. T. Gabor); 2. Alexandra Nicula (CSN Cetate); 3. larisa Dalea (Şc. S. Drăgoi); Clasele III-IV, băieţi: 1. Rareş Tîrba (Şc. S. Drăgoi); 2. Robert Paveluc (Şc. A. Şaguna); 3. Raul Banciu (Şc. S. Drăgoi); Clasa a V-a, fete: 1. Emanuela Popăilă (CNS Cetate); 2. Diana Buble (Şc. S. Drăgoi); 3. Denisa Preda (CNS Cetate); Clasa a V-a, băieţi: 1. Alexandru Steopa (Şc. A. Mureşanu); 2. Răzvan Retegan (Şc. A. Şaguna); 3. Robert Matyus (Şc. T. Gabor).
Sportivi legitimaţi:
800 metri fete: 1. Florentina Marincu; 2. Raluca Dragomir; 3. Monica Bănică (toate Cetate).
800 metri băieţi: 1. Ciprian Lucaci; 2. Ion Diaconu; 3. Dănuţ Timişan (toţi Cetate).
300 metri fete: 1. Florentina Marincu; 2. Cristina Bontaş; 3. Sandu Ionela (toate Cetate).
300 metri băieţi: 1. Robert Vlăduţ (CS Vulcan) 2. Ion Diaconu; 3. Adrian Crăciunescu  (ambii Cetate).
Pentasalt fete: 1. Andreea Todereanu; 2.  Florentina Marincu; 3. Sandu Ionela (toate Cetate).
Decasalt băieţi: 1. Ion Diaconu; 2. Marian Nedea; 3. Dragoş Ciuraru (toţi Cetate).

4 comentarii la „Sărbătoarea atletismului la „Cupa Cetate”

 • Nu cred ca premierea a fost corecta .Spun aceste lucruri deoarece fetita mea a concurat la copii clasa a _III_a nu clasa a -IV-a cum s_a facut premierea,la toate probele a luat locul 1 …..iar diploma locul 6.(iovan cristina).Vreau sa imi spuneti de ce nu au concurat de la inceput impreuna nu separat Sa va fie rusine ati dezamagit un copil .Ca la noi la nimennnnnni domnilor.

 • Organizarea a fost un fiasco. Argumente :

  – desi concursul s-a desfasurat pe grupe de varsta,separat, pentru clasele 3,4,5,6, la premiere au fost cuplate clasele 3 si 4, probabil din lipsa de diplome si medalii
  – daca se stia de la inceput acest lucru ar fi trebuit ca toti copiii din clasele 3 si 4 sa participe impreuna la probele de alergare, proba la care partenerii de alergare influenteaza timpul castigatorului
  – clasamentul a fost unul singur, si nu a tinut cont de diferentierea legitimati – nelegitimati, lucru care dealtfel si in articol este prezentat contradictoriu

  Astfel, mi-a fost greu sa explic unui copil de clasa a treia,dezamagit, care a executat pentru prima data in viata lui cele trei probe, castigandu-le detasat pe toate, de ce la final a fost mentionat ca ocupant al locului sase.(Poate ca trebuia si aici sa castige cineva anume !!!)

 • Dragi parinti cu copii sportivi,trebuie sa va obisnuiti cu sistemul romanesc de promovare al valorilor.Locul 1 se cumpara,nu se castiga.Daca nu veti pompa mii de euro,sa nu va faceti planuri de a va vedea copii selectati pe la loturile nationale,indiferent de discilpina sportiva.Daca aveti copii talentati,dati-le drumul sa zboare de aici la prima oportunitate convenabila.

 • pe cand o pista de atletism calumea si la stadionul cetate deva…
  primaria nu face nimic in acest sens ,se ocupa doar de deratizarea orasului cu insecticide nocive din cauza carora au murit vrabiile si pasarile Devei!Ce se intampla la Deva!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura