Actualitate

Sărăcie şi la Poliţie

Carmen Cosman

Nu toate maşinile Inspectoratului de Poliţie al judeţului  Hunedoara (IPJ) au primit anvelope de iarnă, aşa că, dacă la noapte ar ninge, aproximativ 40 la sută dintre autoturisme ar fi prinse neechipate. Reprezentanţii IPJ spun că s-au echipat în măsura fondurilor disponibile.

În cazul în care la noapte ar ninge ori s-ar înregistra polei, şoferii trebuie să fie pregătiţi, altfel riscă sancţiuni serioase. În rândul autovehiculelor neechipate corespunzător se numără, însă, şi o parte din cele ale IPJ Hunedoara, pe care o astfel de situaţie i-ar lua cam pe nepregătite. Până acum, pentru echiparea autoturismelor IPJ cu anvelope de iarnă s-au cheltuit 58.000 de lei, dar suma a fost suficientă doar pentru 60 la sută din maşinile poliţiştilor.
„Ca urmare a fondurilor alocate de către Direcţia Financiară din I.G.P.R. şi ca urmare a stabilirii priorităţilor în echiparea cu anvelope de iarnă strict a mijloacelor de transport ce execută misiuni în folosul cetăţenilor, unitatea noastră a reuşit echiparea, în proporţie de 60 la sută, a autospecialelor inscripţionate din cadrul structurilor de poliţie rutieră, respectiv de ordine publică. Această acţiune a implicat costuri de circa 58.000 lei”, a declarat Marcel Zaharie, adjunct al comandantului IPJ Hunedoara.
Pentru finalizarea operaţiunii, absolut obligatorie din punct de vedere legal, ar mai fi nevoie de încă 44.000 de lei, bani care urmează să ne fie alocaţi. „Noi am iniţiat deja, prin intermediul SEAP, o cerere de oferte, având ca obiectiv achiziţionarea unui nou lot de anvelope, în cuantum de circa 44.000 lei, lot menit să asigure echiparea integrală a mijloacelor de transport încadrate în grupele de muncă sus indicate”, a mai precizat sursa citată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura