ActualitateFlash

Săraci lipiţi, dar nu renunţă la satelit

Cu restanţe mari la chirie şi plata utilităţilor, atât cât au, săracii coloniilor din localităţile Văii Jiului nu concep să se despartă de televizor, sau mai exact, de antenele satelit. Fie că este vorba de colonia din Aninoasa, Vulcan sau cele de la Petroşani, pentru locuitorii acestora, abonamentul la televiziunea digitală este mai important decât pâinea zilnică.

Cartierul Saşa din Petroşani, spre exemplu, este locuit în mare parte de familii care trăiesc din venitul minim garantat, iar unele nu au nici un venit. Totuşi, mai toate locuinţele din zona de deasupra Petroşaniului au unul sau chiar două antene de satelit, cu abonamentul aferent achitat la zi. Deşi s-ar crede că pentru familiile în ale căror gospodării nu se zăresc „oalele”, au fost primordiale facturile la utilităţi sau chiria, lucrurile nu stau deloc aşa, pentru că există şi soluţia abonamentului la televiziunea prin cablu. Aşa că, toată lumea este bine informată, chiar dacă „portăreii” ameninţă lună de lună cu debranşarea de la curent sau de la reţeaua de apă pentru neplată.

O altă zonă cu sete mare de informaţie este cartierul Iscroni din localitatea Aninoasa. Fosta colonie minerească cu case ridicate la începutul exploatării cărbunelui are circa 50 de familii. Nu au apă potabilă, nu au canalizare, dar au acces la informaţie. Fiecare baracă locuită de una sau mai multe familii are cel puţin o antenă de satelit, iar abonamentul la televiziunea digitală este singura lor distracţie. Susţin că nu ar renunţa la ea nici în ruptul capului. Ba chiar, din cele 50 de familii care plătesc şi 30 de lei lunar pentru pachetul de programe tv digitale, doar câteva sunt restanţiere la plata abonamentului. „Avem copii şi vor şi ei să se uite la televizor, că altceva nu au. Mai vedem şi noi un film, o ştire şi mai uităm de sărăcie. Ce să facem, e singura noastră distracţie”, spune Nicolae, capul unei familii, formată din nouă persoane. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura