Șapte sportivi români la Jocurile Paralimpice

La Tokyo au început Jocurile Para­lim­pice, competiție la care România par­ti­cipă cu 7 sportivi, în frunte cu actualul mi­nistru al Tineretului și Sportului, Eduard Carol Novak (foto), campion pa­ra­limpic în 2021 la Londra. Alături de a­cesta, în probele de paraciclism va mai concura Eduard Moescu.
Au mai făcut deplasarea în capitala Ja­poniei Alex Bologa (judo nevăzători), Bobi Simion (tenis de masă), Octavian Tucaliuc (atletism), Tabita Vulturar (atletism) și Eugen Patru (tir cu arcul).
Regulile impuse de organizatori din cauza pandemiei de COVID-19 interzic pre­zenţa unei echipe medicale sau a unor în­soţitori pentru sportivii paralimpici, ast­fel că aceștia vor fi însoțiți doar de șeful de delegație și de antrenori, un mecanic ciclism și un sparring partner pentru judo.
Din staff fac parte: Ciprian Anton – șef de Misiune, Tamas Gergely – antrenor judo, Gabor Gergely – sparring partner judo, Alexandru Gheorghe – antrenor te­nis de masă, Cristiano Valoppi – antrenor ciclism, Szabolcs Szebestyen – mecanic ciclism, Petrică Adrian Tamaș – antrenor atletism, Neculai Dorinel Danileț – an­tre­nor tir cu arcul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.