Şapte reţele de traficanţi de ţigări, destructurate de DIICOT

Cristina Ghenea

Peste 100 de persoane, majoritatea din judeţul nostru, au fost aduse ieri la sediul DIICOT din Deva, fiind bănuite că ar face parte din diferite reţele care se ocupă cu contrabanda de ţigări, alcool şi cafea.

Percheziţii în 12 judeţe
„Este o acţiune a Poliţiei Române, desfăşurată sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara. Au fost efectuate 106 percheziţii domiciliare în 12 judeţe ale ţării, dintre care 56 pe raza judeţului Hunedoara. Este vizat un număr de 107 învinuiţi şi inculpaţi, membri ai şapte grupări infracţionale organizate, specializate în contrabanda cu ţigări, alcool şi cafea. În prezent, se efectuează acţiuni de cercetare, şi în funcţie de rezultate, vor fi dispuse măsuri legale“, a declarat  Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba Iulia.

Prejudiciu de 2,5 milioane de lei
Se pare că ţigările erau transportate cu TIR-uri sau cu maşini modificate cu compartimente secrete. Ele proveneau din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Turcia, sau din Ungaria, de unde erau introduse în ţară în mod fraudulos, peste fâşia verde sau peste fâşia albastră. „Ofiţerii Brigazii de la Alba au efectuat un număr de 36 de capturi de mărfuri de contrabandă de-a lungul timpului şi au indisponibilizat circa 25 de autovehicule şi autoutilitare folosite la transportul ţigărilor“, a adăugat comisarul şef Traian Berbeceanu. De altfel, acesta a precizat că „este posibil ca în contrabanda cu ţigări, să fie implicate şi autorităţi vamale“. Prejudiciul creat de membrii celor şapte reţele a fost estimat la circa 2,5 milioane de lei.

 

2 comentarii la „Şapte reţele de traficanţi de ţigări, destructurate de DIICOT

  • 20 decembrie 2011 la 6:57
    Legătură permanentă

    asa si.nu e prima oara cand ii prinde.peste 2 zile sunt din nou cu tigarii

  • 22 decembrie 2011 la 12:12
    Legătură permanentă

    baaaaiii ce scrieti voi aici?=))) ce ati prins niste oameni amarati care vindeau tigari ca nu aveau ce manca ati vazut in ce baraci stau oameni astia? va bateti joc si adevarati infractori is afar si fac ce vor.mai ales ziarele in special ziarul asta de c…t care scrie doar ce vrea si pe adevarti infractori i acopera si nu au curaj sa scrie nimik=)))mai nu ne mai mintiti macar acum in preajma sarbatoriilor si pana la urma sigur o sa fie careva care scrie adevaru si despre voi ziare de c…t si despre ei oricum stergeti comm ca sa nu vada nimeni ce jeguri sunteti=)))

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.