EvenimentFlash

Şapte familii îl vor pe băieţelul aruncat la tomberon

03 bebeUntitled-1Maximilian Gânju

Micuţul aruncat într-un container de către mama lui imediat după ce s-a născut a impresionat cu dorinţa lui de a trăi. „Petru”, cum şi-ar fi dorit gunoierul ce l-a găsit  să se numească, a luat în greutate şi este perfect  sănătos.

Şi-a revenit rapid şi mănâncă bine
Băieţelul abandonat într-un container de gunoi imediat după ce s-a născut a fost dus la Spitalul de Urgenţă Petroşani cu hipotermie, din cauză că stătuse mai bine de o oră în frig şi umezeală, iar medicii erau îngrijoraţi de starea sa de sănătate. Bebeluşul a mai demonstrat încă o dată că vrea să trăiască şi după ce a fost pus într-un incubator pentru nou-născuţi şi-a revenit într-un timp foarte scurt. Medicii s-au gândit că ar putea întâmpina greutăţi în privinţa hrănirii bebeluşului, însă şi de această dată, au rămas impresionaţi. „Petru” n-a refuzat hrana, ba din contră, a mâncat cât pentru doi şi în trei zile, a şi luat în greutate. „Este un copilaş foarte frumos şi cu o dorinţă de viaţă care impresionează. Şi-a revenit din hipotermie imediat, n-a refuzat hrana şi starea lui de sănătate este bună. A venit pe lume la termen şi chiar dacă a fost aruncat la container de către cea care i-a dat viaţă, va avea o soartă bună, pentru că sunt multe familii care îl doresc”, a spus un cadru medical.

L-a vizitat pe micuţ la spital    
Impresionat de drama micuţului, un poliţist din cadrul IPJ Hunedoara a decis să-l adopte şi a anunţat acest lucru chiar în ziua în care bebeluşul ajungea sub supravegherea medicilor. Comisarul Florin Bolosin l-a vizitat, sâmbătă, pe „Petru” la Spitalul de Urgenţă Petroşani, însă dorinţa lui de a-i oferi dragostea părinţilor şi căldura unui cămin ar putea fi zădărnicită. Alte şase persoane şi-au manifestat interesul de a-l adopta pe băieţel şi vor face formalităţile către Direcţia pentru Protecţia Copilului în acest sens. „Din cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani sunt trei doritori. Cineva de la Urgenţă, de la Ambulanţă şi chiar de pe una din secţiile unităţii medicale. Mai sunt şi alte persoane, dacă nu mă înşel, chiar şi un alt poliţist şi-ar dori să-l adopte”, spun surse din cadrul SUP. Poliţistul, Florin Bolosin, mai are trei copii, dintre care doi adoptaţi după ce au fost abandonaţi în spital.
Poliţiştii din Petroşani au deschis o anchetă şi o caută pe femeia care şi-a aruncat bebeluşul la gunoi. Totuşi, pe baza probelor prelevate de la faţa locului, dar şi cu declaraţiile martorilor, anchetatorii speră să ajungă în scurt timp la mama vinovată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.