Şapte atleţi hunedoreni în loturile naţionale pentru anul 2017

21 decembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Română de Atletism a făcut publice listele cu atleţii ce intră în vizorul loturilor naţionale de seniori, tineret, juniori 1 şi juniori 2 pentru viitorul an competiţional. În 2017 sunt programate 11 competiţii internaţionale importante, la care atleţii din judeţ au şansa de a reprezenta România.

De la sprinteri, la semifondişti şi săritori
În lipsa Florentinei Marincu, retrasă temporar din competiţii, reprezentanţii judeţului în lotul naţional de seniori sunt Andrei Deliu (săritura cu prăjina) şi Claudia Florea (800 de metri), ambii de la SCM Deva. Datorită vârstei de 21 de ani, Florea poate reprezenta România şi în competiţiile de tineret, în aceeaşi probă. La juniori 1, atleţii hunedoreni aflaţi în lotul naţional sunt Bogdan Sitoianu (săritura în lungime şi triplusalt) şi Denisa Bota (3.000 de metri şi 5.000 de metri), ambii de la CNS Cetate Deva. În schimb, la juniori 2, judeţul Hunedoara va fi reprezentat de Mihai Popa (100 şi 200 de metri), de la CSŞ Hunedoara şi de Dijana Badjevic (săritura în lungime) şi Georgiana Timu (triplusalt), ambele de la CNS Cetate Deva.

Patru competiţii europene, cinci balcanice şi două mondiale
Competiţiile internaţionale din 2017 în care vor fi angrenaţi atleţii români debutează în luna februarie. Astfel, în a doua lună a anului sunt programate Campionatele Balcanice de Sală, la juniori 1, în data de 12, ce vor avea loc la Istanbul, şi cele de seniori, în data de 25, care se vor desfăşura la Belgrad. În luna martie, din 3 până în 5, tot la Belgrad, se va disputa Campionatul European de Sală pentru seniori. Competiţiile internaţionale în aer liber vor debuta în 3 iunie, când la Elbasan (Albania) se vor disputa Campionatele Balcanice de Juniori 2. Luna iulie va fi una plină de competiţii externe, chiar pe 1 fiind programat Campionatul  Balcanic de Juniori 1, care va avea loc la Craiova sau Piteşti. În aceeaşi lună se vor derula Campionatul Mondial de Juniori 2 (Nairobi – 12-16), Campionatul European de Tineret Under 23 (Bydgoscz – 13-16), Campionatul European de Juniori 1 (Grosseto – 20-23), Campionatul Balcanic de Seniori (Novi Pazar – 22-23) şi Festivalul European al Tineretului European (Gyor – 21-29). În luna august va avea loc cea mai importantă competiţie a anului, Campionatul Mondial de Seniori, de la Londra, între 4 şi 13. (Ovidiu Mănăstire)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cristi Bobar: „Nu avem prima şansă, dar vom lupta pentru promovare!“

Instalat de jumătate de an la conducerea administrativă a echipei de fotbal CNS Cetate Deva, Cristian Bobar (foto) recunoaşte că...

Bulina neagră 21.12.2016

Gheorghe Dronca, om de afaceri din Deva

Bulina albă 21.12.2016

Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara

Închide