Săptămâna prevenirii criminalităţii în judeţ. Poliţiştii preferă să prevină decât să „trateze”

21 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Timp de o săptămână, între 21 – 25 mai, poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, al IPJ Hunedoara, desfăşoară acţiuni de prevenire a infracţionalităţii. Este vorba despre „Săptămâna prevenirii criminalităţii” un eveniment care se derulează la nivel naţional, aflat la a XIV-a ediţie.

„Violenţa în şcoli – în scădere”
Agenda săptămânii a fost deschisă ieri, cu acţiunea „Să exmatriculăm violenţa”, menită să prevină fenomenul de bullying în şcoli. Acestui fenomen i se asociază comportamentele agresive repetate ale unor elevi dornici să-şi rănească fizic sau mental colegii. La dezbatere au participat elevi de la nouă şcoli din judeţ, părinţi, profesori, sau psihologi.
Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Hunedoara, prof. dr. Maria Ştefănie, în anul şcolar 2016 – 2017, s-au înregistrat 68 de acte de violenţă în şcoli, cu 30 mai puţine faţă de anul şcolar precedent. În ceea ce priveşte semestrul I al anului şcolar în curs, la nivel de judeţ, au fost înregistrate 20 de acte de violenţă, în care au fost implicaţi nouă elevi, cu 12 mai puţine faţă de anul şcolar 2016 – 2017. „Numărul actelor de violenţă din şcolile din judeţ este în scădere, dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm liniştiţi, că lucrurile sunt în regulă. Dimpotrivă! Siguranţa şi securitatea elevilor şi a cadrelor didactice, pentru noi, reprezintă o prioritate. Este la fel de importantă ca reducerea ratei de părăsire timpurie a şcolii şi asigurarea unui act educaţional de calitate”, a declarat inspectorul şcolar general al judeţului, la conferinţa de presă de ieri, de la sediul IPJ Hunedoara.
Săptămâna va continua cu evenimente desfăşurate în mai multe municipii şi oraşe din judeţ. „Aducem în atenţie siguranţa rutieră, prevenirea infracţiunilor din mediul familial, a furturilor şi a înşelăciunilor cu victime, în special persoane vârstnice. Marţi, 22 mai (n.r. astăzi), în municipiul Hunedoara vom avea o întrunire pe tema prevenirii infracţiunilor la viaţa sexuală. Invităm la dezbaterile noastre părinţi, elevi, cadre didactice, pentru a le aduce în atenţie, în special, măsurile de prevenţie. Miercuri, 23 mai, ne vom afla în Orăştie, pentru a ne adresa conducătorilor auto şi persoanelor vârstnice aflate la un hipermarket din municipiu, cărora le vom vorbi depsre protecţia bunurilor proprii. Vom merge joi, 24 mai, la Haţeg, pentru a discuta despre victimele violenţei în familie. Şirul acţiunilor îl vom încheia vineri, cu un eveniment pe tema siguranţei rutiere”, a declarat subcomisarul Andreea Fieraru, şefa Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Accident cu trei răniţi la Săcămaş

Trei persoane au fost rănite grav într-un accident rutier produs duminică, în jurul orei 19.40, pe DN7, între localităţile Leşnic...

ACS Şirineasa exclude din lot un alt jucător

După despărţirea de Denis Ispas, produsă săptămâna trecută, oficialii echipei ACS Şirineasa au luat decizia de a rezilia contractul unui...

Şi-a dat foc în faţa Centrului Maternal, unde se aflau soţia şi copiii săi

Ieri, un bărbat de 42 de ani, din municipiul Hunedoara, a recurs la un gest extrem. Acesta s-a stropit cu...

Închide