Sport

Şanse de a juca în Cupa României

11 mat 1 cetareCiprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Devatrans au şansa de a juca ediţia 2016 a „Cupei României”, întrucât ocupantele locurilor întâi din cele două serii de Divizia A la finalul turului vor avea drept de joc în optimile competiţiei. Conform tragerii la sorţi desfăşurate ieri, lidera seriei B din care face parte echipa din Deva va juca în compania formaţiei Rapid Bucureşti.

Sistem nedrept
Modul de organizare a ediţiei 2016 a Cupei României la handbal propus de FRH este unul nedrept. Oficialii forului de la Bucureşti dau drept de joc în competiţie doar pentru două echipe din eşalonul secund, acestea fiind ocupantele primelor locuri la finalul turului. Sistemul e incorect, întrucât e posibil ca unele echipe să fie avantajate de program. Astfel, Cetate Deva e obligată să câştige pe terenul principalei rivale la promovare, CSM Bistriţa, pentru a fi sigură de ocuparea primului loc la finalul turului şi obţinerea dreptului de participare.
Marian Muntean, preşedintele grupării din Deva, este încrezător înaintea întâlnirii cu CSM Bistriţa care va avea loc sâmbătă, în cadrul etapei a X-a, chiar dacă prezenţa în Cupa României nu este un obiectiv major. Marian Muntean consideră că echipa sa poate câştiga în condiţiile unui arbitraj corect, dar crede că meciul nu este unul decisiv. „Din ce am văzut până acum, actualul sezon va fi o luptă în doi, între Cetate şi CSM Bistriţa. Va fi un meci greu, deoarece CSM Bistriţa va fi viitoarea echipă satelit a celor de la HCM Baia Mare şi se bucură de sprijinul acestei puternice grupări. Chiar şi aşa, dacă vom avea parte de un arbitraj corect, echipa noastră poate obţine un rezultat favorabil. În plus, faptul că jucăm în deplasare face ca meciul să nu fie decisiv, întrucât va exista şi o partidă revanşă în retur”, a spus Muntean.
Meciurile din optimi vor avea loc într-o singură manşă, pe terenul primei echipe, pe data de 27 aprilie 2016. În caz de egalitate, se va trece direct la aruncările de la şapte metri. Derbiul acestei faze este disputa dintre Corona Braşov şi CSM Bucureşti, ce va avea loc la Braşov. Programul complet al meciurilor: CSM Ploieşti-HCM Baia Mare; HCM Roman – Loc 1 Divizia A – Seria A; SCM Craiova -”U” Alexandrion Cluj; HC Dunărea Brăila-HCM Rm. Vâlcea; Corona Braşov -CSM Bucureşti; HC Alba Sebeş – HC Zalău; CSM Unirea Slobozia – CS Măgura Cisnădie; Rapid Bucureşti – Loc 1 Divizia A, Seria B.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.