Flash

Sankt Petersburg, comoara culturalã a Rusiei

Church-Bridge-Building-Street-City-St-Petersburg-Russia-Wallpapers1Sankt Petersburg este comoara arhitectonică şi culturală a Rusiei şi poate unul dintre cele mai reprezentative oraşe pentru această ţară, ce se mândreşte cu o istorie şi o cultură într-adevăr de excepţie. Sankt Petersburg este celebru pentru Nopţile Albe, zile lungi de vară când soarele abia coboară sub linia orizontului. Această sărbătoare a naturii începe în luna mai, când oraşul simte deja alinarea primăverii, iar parcurile sunt pline de pomi înfloriţi.
Când să vizităm St. Petersburg
Preţurile la hotel, dar şi itinerariile multor tururi organizate în oraş se schimbă în funcţie de sezon. Sezonul de vârf pentru a vizita Sankt Petersburg este între mai şi septembrie. Alternativa o reprezintă o vizită primăvara (între 1 aprilie şi 15 mai) sau toamna (între 1 septembrie şi 31 octombie), când preţurile sunt ceva mai mici, iar oraşul este şi el mai puţin aglomerat. Nopţile Albe din timpul verii în Sankt Petersburg sunt spectaculoase, dar în acelaşi timp, vara poate fi foarte multă umiditate şi praf, ceea ce poate crea o stare de disconfort. O vară indiană mai spre toamnă poate fi mult mai plăcută, iar dacă nu vă deranjează frigul şi zăpada, iarna este cel mai ieftin anotimp şi atunci se găseşte cel mai uşor cazare în Sankt Petersburg.
Obiective turistice ale oraşului
Din sutele de atracţii pline de istorie şi plenitudinea de bogăţii artistice ale oraşului, vă prezentăm câteva dintre obiectivele turistice mai importante.
Muzeul de Stat Ermitaj este unul dintre cele mai mari şi mai vechi muzee din lume şi cu siguranţă este un obiectiv turistic ce trebuie să se regăsească pe lista oricărui turist ce ajunge în Sankt Petersburg. Muzeul a fost fondat în anul 1764 de Ecaterina cea Mare, împărăteasa Rusiei şi deschis publicului larg în anul 1852. Pe lângă faptul că deţine una dintre cele mai importante colecţii de artă ale lumii, Ermitaj merită vizitat chiar şi numai pentru interiorul său foarte somptuos.
Biserica Învierii lui Iisus este unul dintre cele mai de seamă obiective turistice din oraş. Construită la sfârşitul secolului al 19-lea, în stil clasic rus, decorată cu domuri colorate şi mozaicuri dintre cele mai diverse. Biserica Învierii lui Iisus, cunoscută şi sub numele de Biserica pe Sângele Vărsat, această capodoperă ortodoxă rusă a fost ridicată în onoarea ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei, care a fost asasinat pe locul unde astăzi este ridicată această biserică, de aici şi referinţă la sângele vărsat.
Catedrala Sfântul Isaac este o construcţie monumentală cu un dom impresionant ce a fost ridicată în secolul al 19-lea. Domul catedralei din Sankt Petersburg este unul dintre simbolurile oraşului şi este vizibil de la mulţi kilometri distanţă.
Peterhof a fost construit la începutul secolului al 18-lea de către ţarul Petru cel Mare şi s-a dorit a fi un palat atât de superb, încât să poată rivaliza cu Palatul Versailles din Franţa. Pe o suprafaţă ce se întinde pe mai mult de şase sute de hectare, Petru şi succesorii săi au construit în jur de 30 de palate şi pavilioane ce arată pe deplin puterea şi bogăţia pe care o deţineau. Peterhof se află la aproximativ 25 de km vest de Sankt Petersburg şi se poate ajunge la el cu ajutorul unei ambarcaţiuni care aduce turiştii de la debarcaderul ce se găseşte chiar în faţa Muzeului Ermitaj.
Fortăreaţa Petru şi Pavel. Construirea Fortăreţei Petru şi Pavel în anul 1703 coincide cu fondarea oraşului Sankt Petersburg. Fortăreaţa a devenit una dintre principalele atracţii ale oraşului datorită importanţei sale şi mulţimii de clădiri încărcate de istorie.
Călăreţul de Bronz. Statuia ecvestră a lui Petru cel Mare, cunoscută sub numele de Călăreţul de Bronz, este un tribut adus fondatorului oraşului Sankt Petersburg. Acest monument fascinant este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale oraşului, dar şi un adevărat simbol în aceeaşi măsură. Piedestalul, Piatra Tunetului, seamănă cu o stâncă şi este făcut dintr-o singură bucată de granit roşu. Doar acest bloc de granit cântăreşte peste 1.500 de tone.
Muzeul Naţional Rus din Sankt Petersburg a fost fondat la sfârşitul secolului al 19-lea de Împăratul Nicolae al II-lea drept primul muzeu de artă rusească. Mare parte a colecţiei sale impresionante este expusă în Palatul Mikhailovsky.
Nevsky Prospekt este cel mai celebru bulevard din Rusia. Strada este renumită pentru arhitectură sa deosebită şi locuitorii celebri. Palate, biserici şi monumente, alături de restaurante şi magazine, toate se găsesc pe acest bulevard.
Câteva sfaturi de siguranţă
Atunci când vă plimbaţi prin oraş ar trebui să aveţi în permanenţă acte la dumneavoastră. Este de recomandat să faceţi copii după paşaport şi viză, care să arate că au fost înregistrate. Verificări de rutină ale poliţiei au loc destul de des în special în cazul bărbaţilor. În plus, viza şi paşaportul sunt necesare dacă doriţi să schimbaţi bani, să cumpăraţi bilete de tren, să vă cazaţi la diferite hoteluri şi în multe alte situaţii.
În Sankt Petersburg, ca în orice alt oraş mare, ar trebui să aveţi grijă la hoţii de buzunare din locurile publice, mijloacele de transport în comun, în special de la metrou sau din pieţe şi alte locuri frecventate de turişti. De asemenea, nu umblaţi prin zone părăsite, prin parcuri sau alte locuri neiluminate, după lăsarea serii. Agresorii în căutare de victime sigure sunt mereu vigilenţi şi ar trebui să vă feriţi de astfel de situaţii pe cât posibil.
Fiţi foarte atenţi la persoane care se dau drept poliţişti şi doresc să vă percheziţioneze, ce v-ar putea lăsa fără bunuri de valoare. Poliţia nu are voie să vă percheziţioneze, decât în secţiile de poliţie. În caz că vă opreşte poliţia, sunaţi de pe mobil la numărul special pentru turiştii străini. Trebuie să obţineţi numele poliţistului, numărul maşinii de patrulare şi notaţi locul unde aţi fost opriţi. De asemenea, trebuie să fiţi foarte precauţi şi să număraţi restul cu atenţie sau când schimbaţi orice sumă de bani la case de schimb.
Regimul vizelor în Federaţia Rusă
Există trei tipuri de vize: de turist, afaceri şi tranzit. Cererea de viză de turist pentru Rusia se poate face prin intermediul agenţiei de turism dacă folosiţi una pentru a vă organiza vacanţa sau direct de la Ambasada Federaţiei Ruse din Bucureşti. La intrarea în Rusia, toţi turiştii trebuie să-şi înregistreze viza şi paşaportul la Biroul Local de Vize (OVIR). Dacă staţi la un hotel, recepţia va face acest lucru pentru dumneavoastră, în momentul în care veţi face check-in la hotel. Dacă nu staţi la hotel şi vă cazaţi în altă parte, ar trebui să vă duceţi imediat la biroul de vize. Viza pentru Rusia este şi un permis de părăsire a acestei ţări, aşadar, dacă staţi peste durata vizei sau uitaţi să o înregistraţi, părăsirea ţării poate fi problematică. Vizele turistice nu pot fi prelungite. Viza turistică nu este valabilă pentru mai mult de 30 de zile. Când intraţi în Rusia, vi se va cere să prezentaţi voucher-ul de cazare şi biletul de întoarcere cu o dată fixă de plecare din Rusia. Va trebui să faceţi de asemenea dovada că aveţi suficienţi bani pentru perioada de şedere în Rusia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura