Sãnierul olimpic a „zburat”… încet

Ciprian Marinuţ

Daniel Popa (17 ani), de la CSS Petroşani, a alunecat cu peste 100 kilometri pe oră, însă s-a clasat abia pe locul 23 în proba de sanie, la „Olimpiada albă a tineretului”, din Austria.

O manşă ratată, una valoroasă
Unicul sportiv hunedorean prezent la prima ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret, desfăşurate la Innsbruck (Austria), a obţinut, duminică, o clasare modestă în proba de sanie individual, în care a fost reprezentantul României. Sania sportivului de la CSS Petroşani a atins viteza de 106,9 km/h în prima etapă şi 108 km/h pe oră în manşa secundă, însă petroşăneanul s-a clasat abia pe locul 23 dintr-un total de 25 de participanţi, din întreaga lume. Daniel Popa a avut o întârziere de 3,005 secunde faţă de sportivul german Christian Paffe, care s-a clasat pe primul loc, după ce a atins viteze de 111,8 km/h în manşa I şi 111,3 km/h în manşa a doua. Podiumul a fost completat de Riks Rozitis (Letonia, 111.5 km/h în ambele manşe) şi Toni Graefe (Germania, 111.1 km/h şi 111, 2 km/h). „Cred că a avut emoţii în prima manşă şi a rulat destul de slab. Însă, în runda secundă a zburat la adevărata sa valoare şi a obţinut un timp cu care în campionatul României ar fi câştigat titlul de campion naţional la seniori”, a spus Zoltan Toth, directorul CSS Petroşani.
Daniel Popa va participa, azi şi mâine, în proba de sanie pe echipe, unde îşi poate îmbunătăţi rezultatul de la individual.

Calificarea, marea performanţă
Daniel Popa este campionul naţional al României la juniori II în anul competiţional 2011. Talentatul sportiv din Valea Jiului, antrenat de Dragoş Mălescu, s-a calificat la Olimpiada albă, rezervată tinerilor, în urma punctelor acumulate la concursurile preliminare desfăşurate în 2011, în SUA şi Austria. „Obiectivul lui era clasarea între primii 10, dar după clasarea pe locul 23, adevărata performanţă rămâne calificarea la această competiţie”, a afirmat Zoltan Toth. Daniel Popa este al doilea hunedorean participant la Olimpiada albă, după sănierul Cosmin Chetroiu, tot de la CSS Petroşani, care a concurat la Jocurile Olimpice de Iarnă Vancouver 2010 şi Torino 2006.
România este reprezentată la Jocurile Olimpice de Tineret de 22 de sportivi, iar în total, la competiţie participă 1.059 de sportivi din peste 60 de ţări. Delegaţia tricoloră cuprinde sportivi cu vârste între 14 şi 18 ani, cea mai bună performanţă de până acum fiind un loc 10 la patinaj viteză.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-a stins o legendă

Fostul fotbalist al echipei Steaua Bucureşti şi al naţionalei României, Carol Creiniceanu (foto), a decedat, sâmbătă noaptea, la Lupeni, la

Protecţia Consumatorului a început controalele în staţiunea Straja

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au început controalele în staţiunea Straja. Peste 10 pensiuni şi localuri au fost luate la...

Protestele au continuat în judeţ

Câteva sute de hunedoreni au ieşit ieri, din nou, în stradă, la Deva, Hunedoara şi Petroşani, pentru a continua protestele.

Închide