Eveniment

Sancţiuni la Mina Lupeni

Carmen Cosman

Mai mulţi şefi ai Exploatării Miniere Lupeni, în frunte cu directorul Adrian Petrar, au fost sancţionaţi de conducerea Companiei Naţionale a Huilei Petroşani.

Decizia a fost luată în urma finalizării anchetei referitoare la incidentul produs în data de 5 noiembrie 2010, în timp ce se încerca aducerea la suprafaţă din subteran a unui vas de la o maşină de extracţie, care era scoasă din funcţiune. Producţia a stagnat zile în şir, după ce, în timpul acestei acţiuni, troliul a cedat, iar vasul s-a prăbuşit în gura puţului cu schip. Impactul a fost atât de puternic, încât au fost distruse mai multe elemente de armare şi chiar pereţii clădirii, dar din fericire, nici un miner nu a  fost rănit.
„Concluziile anchetei au evidenţiat disfuncţionalităţi de natură organizatorică, pentru care se fac responsabile cadre tehnice din conducerea exploatării”, a declarat Oana Stoicuţa, purtătorul de cuvânt al CNH Petroşani. În timp ce Adrian Petrar a fost sancţionat cu diminuarea salariului de bază şi a indemnizaţiei de conducere, cu 10 la sută, pe o perioadă de o lună, alte 10 persoane cu funcţii de răspundere au salariile mai mici pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni sau au fost retrogradate din posturile deţinute.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura