Sancţiuni la Mina Lupeni

11 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Carmen Cosman

Mai mulţi şefi ai Exploatării Miniere Lupeni, în frunte cu directorul Adrian Petrar, au fost sancţionaţi de conducerea Companiei Naţionale a Huilei Petroşani.

Decizia a fost luată în urma finalizării anchetei referitoare la incidentul produs în data de 5 noiembrie 2010, în timp ce se încerca aducerea la suprafaţă din subteran a unui vas de la o maşină de extracţie, care era scoasă din funcţiune. Producţia a stagnat zile în şir, după ce, în timpul acestei acţiuni, troliul a cedat, iar vasul s-a prăbuşit în gura puţului cu schip. Impactul a fost atât de puternic, încât au fost distruse mai multe elemente de armare şi chiar pereţii clădirii, dar din fericire, nici un miner nu a  fost rănit.
„Concluziile anchetei au evidenţiat disfuncţionalităţi de natură organizatorică, pentru care se fac responsabile cadre tehnice din conducerea exploatării”, a declarat Oana Stoicuţa, purtătorul de cuvânt al CNH Petroşani. În timp ce Adrian Petrar a fost sancţionat cu diminuarea salariului de bază şi a indemnizaţiei de conducere, cu 10 la sută, pe o perioadă de o lună, alte 10 persoane cu funcţii de răspundere au salariile mai mici pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni sau au fost retrogradate din posturile deţinute.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pentru unii e bună, pentru alţii, rea!

Medicii din spitale ar putea fi plătiţi în funcţie de numărul consultaţiilor sau al operaţiilor pe care le efectuează. Aceasta...

În plină iarnă, se încălzesc de la soare!

Peste 800 de copii care învaţă la Şcoala Generală nr. 2 din Uricani tremură de frig în clase, din cauză...

Piraţi ai şoselelor, arşi la buzunare

Amenzi record pentru doi hunedoreni, care efectuau transport ilegal de persoane pe rutele din judeţ.

Închide