Sanatoriul Geoagiu: investiţii în funcţie de alocările bugetare

04 BreteanMagdalena Şerban

Dacă banii ar ajunge pentru tot ceea ce şi-au propus să implementeze managerii instituţiilor medicale hunedorene, anul 2016 ar abunda în investiţii, însă constrângerile bugetare limitează şi lucrările de reabilitare, modernizare sau chiar dotare a acestora. Conducerea Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu raportează strategia de dezvoltare pentru anul curent la posibilităţile pe care le oferă veniturile din încasări şi subvenţii.

„Pentru anul 2016 ne-am propus să extindem reţeaua de canalizare, lucrare ce ne costă 1.266.000 de lei, bani ce ne sunt asiguraţi de către Consiliul Judeţean Hunedoara. De asemenea, mai vizăm continuarea reparaţiilor capitale începute în anii precedenţi, pentru acest pas investiţional fiind necesară suma de 134.000.000 lei, din care 5 procente constituie alocări de la CJ şi 95 la sută cota dată de Ministerul Sănătăţii”, arată Dorel Bretean (foto), managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu.
În ce priveşte veniturile proprii, acesta a precizat că sunt luate în calcul ca susţinere financiară anuală, însă nefiind vorba de sume foarte mari, nu pot ajuta prea mult în cazul unor investiţii de anvergură. „Tariful contractat cu Casa Judeţeană de Sănătate pentru 2015 a fost de 110 lei/pe zi de spitalizare, fiind contractate 156 de paturi din cele 230 existente. Bugetul total pentru anul trecut a fost de 7.735.200 lei, din care venituri generate din contractul cu CJAS au fost în cuantum de 6.495.000 lei, iar 822.000 lei au reprezentat venituri din subvenţii primite de la CJ pentru finanţarea cheltuielilor curente, respectiv 147.000 lei pentru finanţarea cheltuielilor de capital. Referitor la veniturile proprii încasate, ele au atins pragul de 70.000 lei. Totodată, 134.000 lei au însemnat venituri din contracte încheiate cu Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, din sume alocate de la bugetul de stat şi din venituri proprii ale Ministerului Sănătăţii”, a adăugat managerul sanatoriului din Geoagiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.