Sănătatea din bucate

Pâinea, pro sau contra slăbirii?

06 BreadInaugurăm astăzi o nouă rubrică săptămânală, dedicată cititorilor noştri, şi susţinută de nutriţionista Simona Timofte. Sperăm că ea va fi utilă celor interesaţi de o alimentaţie sănătoasă.

 

Simona Timofte

Doriţi să slăbiţi şi nu ştiţi dacă pâinea este sau nu inamicul numărul unu în dieta voastră? Sau deja sunteţi siguri că pâinea trebuie eliminată din alimentaţie? Ei, atunci aflaţi că pâinea este absolut necesară în procesul de slăbire. Dacă sunteţi de părere că puteţi consuma de sărbători porţii generoase de fripturi şi sarmale cu multă grăsime, fără pâine, crezând că veţi evita îngrăşarea, vă înşelaţi. Nu uitaţi: pâinea este un aliment foarte hrănitor şi trebuie să fie o componentă esenţială a unui stil de viaţă sănătos. Şi aici vorbesc de pâinea din făină integrală care NU ÎNGRAŞĂ, în cazul în care este combinată cu alimentele corespunzătoare. În comparaţie cu făina albă, cea integrală conţine de şapte ori mai multe substanţe minerale, de cinci ori mai multe vitamine şi de trei ori mai multe fibre. Deci, aveţi numai de câştigat, cunoscând beneficiile fibrelor alimentare în boli precum diabetul şi afecţiunile cardiace.
Amintiţi-vă că nu trebuie să slăbiţi cu orice preţ, punându-vă în pericol sănătatea. Puteţi să pierdeţi în greutate şi în acelaşi timp să aveţi un stil de viaţă sănătos.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura