Sănătatea din bucate

Alimente sănătoase… legumele?

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Cine n-a mâncat dovlecel pane? Sau conopidă pane? Sunt delicioase, nu-i aşa? Ei, aflaţi atunci, că suntem sclavii gusturilor şi nu a beneficiilor pe care ni le aduc aceste legume.
Dacă doriţi să consumaţi legume, ar trebui să ştiţi că alegerea cea mai bună sunt legumele crude, salatele. De ce? Pentru că, dacă le fierbem prea mult sau dacă le prăjim, pierdem esenţialul pe care-l conţine acea legumă, adică vitaminele hidrosolubile (vitaminele din complexul B, vitamina C) şi atunci, le consumăm degeaba. Legumele şi fructele le introducem în alimentaţie pentru marele potenţial de vitamine pe care-l conţin. Or, dacă nu mai avem nimic în ele, atunci ce rost are să le consumăm? Doar pentru că aşa ne-am obişnuit? Şi aici, ajungem din nou la setările şi obiceiurile nesănătoase cu care suntem familiarizaţi şi care nu ne aduc nimic bun, dimpotrivă, ne îmbolnăvesc… Dacă stăm şi ne gândim la făina prin care tăvălim dovleceii sau conopida, ar trebui să ne îngrijoreze toxinele care se formează în urma prăjirii acesteia în ulei. Şi să nu mai vorbim de veşnicul ulei de floarea-soarelui, care este şi-aşa extrem de procesat în urma extragerii şi rafinării, iar apoi, hiper-prăjit la noi în bucătărie…

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura