Salvamontiștii hunedoreni, premiați de Consiliul Județean

Este clar, salvamontiștii hunedoreni sunt cei mai buni! O demonstrează nu numai la competițiile la care participă, dar și zi de zi când intervin ăn salvarea oameni lor.

Unica acțiune de acest gen
„Am avut bucuria de a oferi ((Diploma de Excelență)), membrilor echipei Salvamont care au reprezentat județul Hunedoara
la Cursa Internațională a Salvatorilor Montani România, desfășurată în perioada 21 – 23 martie 2023, la Rânca. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate, motiv pentru care le mulțumesc consilierilor județeni!
Echipa Serviciului Județean Salvamont Hunedoara, compusă din Bodean Ovidiu, Oprişoni Dorel, Suciu Ladislau, Băltaru Raul, Radu Dinu Virgil, Popescu Remus şi Danciu Sorin cu Hera (echipaj canin) a participat la acest eveniment al cărui scop este să pună în valoare activitatea de salvare în munţi şi imaginea Salvamont România în ţară şi în lume. Fiind unica acţiune de acest gen şi cu asemenea abordare a probelor impuse, organizată la nivel european, evenimentul a atras atenţia structurilor de salvamont de pe întreg continentul, mai exact 11 echipe de salvatori din 8 ţări: Austria, Cehia, Italia, Spania – Catalonia, Polonia, Serbia, Slovacia şi România.
La finalul competiţiei, salvamontiştii hunedoreni s-au dovedit cea mai premiată echipă, ocupând Locul I la general. La acest trofeu au contribuit câştigarea Locului I la proba de căutare în avalanşă, Locul I la cel mai bun echipaj canin şi Locul II la schi de tură şi deplasare pe colţari”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara. (A. Năstase)