Salvamontiştii au salvat un călugăr de la un schit din Retezat

15 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Ultima Ora

Salvamont_Baia_Mare_actiune_00-480x360Un călugăr de 75 de ani, de la schitul Dâlma Mare, situat în zona Câmpu lui Neag – Cheile Buţii, din Retezat, a fost salvat azi, sâmbătă, de o echipă a Salvamont Uricani, după ce bărbatul a suferit o hemoragie la picioare cauzată de o boală de care suferă de mai mult timp. Deoarece drumul spre schit este extrem de greu, iar accesul în zonă se poate face doar cu ATV-ul sau pe jos, o persoană de la schit a cerut ajutor salvamontiştilor. Aceştia s-au deplasat imediat în zonă şi au reuşit să-l aducă pe bolnav, pe o targă specială cu roţi, până la locul în care a putut ajunge un echipaj SMURD.

“Bărbatul nu se putea deplasa singur. Am fost şase salvatori montani şi l-am transportat, pe jos, aproape trei kilometri, pe o potecă şi pe un drum forestier dezafectat, până într-un loc de pe DN 66 A, unde a putut urca o ambulanţă SMURD. Acţiunea de salvare a durat patru ore”, a declarat Bogdan Danciu, şeful Salvamont Uricani.
După ce i s-a acordat primul ajutor, pacientul a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi transportat la spital, pentru continuarea îngrijirilor medicale.  (Sorin Blada, Agerpres)

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Condamnat la cinci ani de pușcărie pentru trafic de droguri

           Gheorghe Covaciu, hunedoreanul cercetat pentru trafic de droguri de risc, a fost condamnat la ani...

Incendiul din munții Șureanu, aproape lichidat

Cele opt hectare de pădure din munții Șureanu, care au luat foc miercuri seara, sunt supravegheate în permanență de către...

Situaţia mineritului din Valea Jiului va fi discutată la Bruxelles

Situaţia mineritului de huilă din Valea Jiului va fi discutată marţi, 18 noiembrie, la Bruxelles, cu reprezentanţi ai Comisiei Europene a...

Închide