Salvamontistă făcută knokout de un interlop, sub privirea impasibilă a unui jandarm

03 bataiestrajaMaximilian Gânju

Un interlop din municipiul Lupeni, Sorin Constantin Palesică, a provocat un scandal monstru în Staţiunea Straja şi a bătut mai mulţi turişti. Individul a lovit o salvamontistă din staţiune, lăsând-o inconştientă. Un jandarm aflat în timpul liber, care stătea cu agresorul la masă, a fost aproape impasibil la scenă şi nu a intervenit pentru a-l opri pe individul care a mai bătut şi alte persoane.
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara a demarat o anchetă internă şi-l cercetează pe subofiţer. Poliţiştii din Lupeni l-au reţinut pe interlop şi i-au făcut dosar penal pentru lovire şi ameninţare. Asta, după ce, iniţial, interlopul a fost lăsat să plece liniştit acasă. Doar după ce presa a relatat despre bătaia din local şi pe site-urile de socializare a apărut filmuleţul cu agresiunile lui Palesică, oamenii legii s-au gândit că ar trebui să-l reţină pe bătăuşul care se laudă că are relaţii sus-puse.
A doborât-o cu un pumn în plină figură
Incidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.40, iar conflictul a pornit din senin. Agresorul, Sorin Constantin Palesică (33 de ani), stătea la o masă împreună chiar cu jandarmul care a preferat să se uite cum tânăra încasează pumnii, decât să intervină. Individul a avut un schimb de replici cu tânăra, Miruna Inel (21 de ani), de la Postul Salvamont Straja şi i-a cerut să se apropie de masa sa. Agresorul s-a ridicat şi a lovit-o pe femeie cu palma, dar a considerat că nu este suficient şi i-a dat un pumn direct în faţă. Lovitura a fost atât de puternică, încât salvamontista a căzut inconştientă. În tot acest timp, jandarmul Sorin Moldovan a asistat la incident fără a schiţa măcar o intenţie de a-l tempera pe agresorul cu care se afla la masă. Interlopul nu s-a oprit aici şi l-a mai bătut şi pe un angajat al clubului.
„În data de 6 februarie 2016, în jurul orei 02.40, jandarmii
montani din cadrul Postului Straja au fost sesizaţi că un bărbat provoacă scandal într-un club din staţiune. Jandarmii s-au deplasat în localul respectiv şi au identificat un tânăr de 33 ani, domiciliat în municipiul Lupeni, care lovise mai multe persoane, printre care şi o tânără aflată în stare
de inconştienţă, care a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital. Jandarmii montani l-au încătuşat pe agresor şi l-au condus la sediul Postului de jandarmi din staţiune, unde l-au sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei, în conformitate cu Legea 61/1991, predându-l Poliţiei municipiului Lupeni”, a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.
Agresorul tinerei este recidivist. În anul 2007, Palesică a fost condamnat pentru tentativă de omor, alături de alţi trei indivizi. Deşi a fost condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare, un judecător de la Curtea de Apel Alba Iulia l-a eliberat condiţionat printr-o decizie din 18 noiembrie 2013. Astfel, interlopul a ispăşit doar şase ani din pedeapsa aplicată. Tânăra bătută crunt de bestia din Lupeni într-un local din Straja, a declarat: „În acea seară eram un turist simplu, ca toţi ceilalţi, iar eu, fiind obişnuită să previn accidentele şi să informez cetăţenii din staţiune, i-am explicat politicos că nu are rost să adreseze nimănui injurii. Însă el a reacţionat după cum s-a văzut”.
Cât de vinovat este jandarmul Moldovan?
Subofiţerul surprins de camerele de supraveghere din Clubul Tahoo, din Straja, că a asistat impasibil la scena în care o tânără salvamontistă, de 21 de ani, a fost lăsată inconştientă de un interlop extrem de violent din Lupeni, nu era amic cu recidivistul.
Potrivit martorilor din club, agresorul, Sorin Constantin Palesică (33 de ani), se aşezase la masa jandarmului, aflat în timpul liber, cu câteva minute înainte de teribilul incident. A cerut barmaniţei de băut şi a fost refuzat din cauză că era beat, iar de aici a pornit scandalul. Întreg filmul din club a ajuns la Poliţia municipiului Lupeni şi este analizat de procurori, iar surse din rândul anchetatorilor confirmă că subofiţerul nu petrecea cu Palesică.
„Înainte cu trei minute s-a pus la masa jandarmului şi pentru că toată lumea îl ştie cât de violent este, probabil, Moldovan n-a vrut să işte un scandal. Când a lovit-o pe Miruna Inel cu palma (n.r. -salvamontista agresată), jandarmul ar fi vrut să aplaneze situaţia şi de la bar i s-a făcut semn că a fost chemată Jandarmeria Montană. Declaraţiile date la poliţie probează aceste lucruri, chiar dacă pe imaginile apărute în presă nu se vede asta, pentru că filmarea este tăiată”, spun martori care au asistat la scandalul din Straja. IJJ Hunedoara prin purtătorul de cuvânt, Nicolae Răducu, a confirmat că a primit aceste informaţii şi în măsura posibilităţilor, dacă filmările le vor parveni, le vor pune la dispoziţia opiniei publice. Martorii mai spun că jandarmul a ieşit din club şi a intervenit la acordarea primului ajutor tinerei bătută de interlop, timp în care au apărut şi jandarmii montani din Straja, care au trecut la legitimarea bătăuşului. Pentru că recidivistul, condamnat în urmă cu nouă ani pentru tentativă de omor, s-a opus şi era recalcitrant, la imobilizarea şi încătuşarea lui a luat parte şi jandarmul Sorin Moldovan, lucru care iarăşi este probat de declaraţiile turiştilor, care au fost martori. Cert este că subofiţerul este cercetat acum de superiori, iar lipsa sa de reacţie, imediat după ce a văzut că o tânără fără apărare este lovită atât de violent şi lăsată inconştientă, i-ar putea afecta întreaga carieră.

2 comentarii la „Salvamontistă făcută knokout de un interlop, sub privirea impasibilă a unui jandarm

 • 8 februarie 2016 la 10:00
  Legătură permanentă

  Dupa filmul loviturii, „agresiunea” se poate incadra la „tentativa de omor”, dar justitia fiind si proasta nu numai oarba s-a grabit sa amendeze, stiind ca nu se mai poate aplica alta pedeapsa pentru aceeasi fapta.
  Halal justitie romana.
  Sper ca intr-o seara acel dement sa-si primeasca ceea ce merita.
  Cat ce priveste „inocentul” de jandarm, nu cred ca Jandarmeria Romana accepta in randurile sale asemenea profil psihologic „alb”.
  Mergand mai departe „psihologul” care a dat OK unui asemenea exemplar trebuie sa-si prezinte de urgenta demisia (Absolvent de Spiru Haret la FF).
  Domnilor de la MAI, SRI, MAPN, mai schimbati domnilor psihologii, sau cel putin testatii din cand in cand, ca mananca painea degeaba. Chiar nu se vede ???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.