ComunitatePolitica si administratie

Sălașu de Sus: Urmează investigații medicale gratuite în cadrul Caravanei Salvital

Magdalena Șerban

În foarte multe cazuri, mediul rural depinde de sistemul medical urban, iar din acest motiv nu multă lume își vede de sănătate periodic, drumul la oraș furând timp și bani. Prin urmare, unii primari fac tot posibilul să aducă serviciile sanitare în comunitate. Prin­tre ei se numără edilul din Sălașu de Sus, Ioan Vlad, care anunță ce­tățenii că în data de 12 aprilie pot beneficia de investigații gratuite în cadrul unei ca­ravane de profil, or­ganizată de auto­ritatea locală cu sprijinul Con­si­liului Județean Hunedoara și al Aso­ciației Salvital.

În curând, o farmacie
„Va fi o acțiune de evaluare a stării de sănătate pentru locuitorii din comuna noastră, prin sistemul de telemedicină și teleconsultații. Toți cei interesați să fie consultați gratuit pot avea parte de măsurarea glicemiei, a temperaturii, a ten­siunii arteriale, efec­tuare spi­ro­me­trie – identificare pro­bleme pulmonare; elec­tro­car­diogramă EKG – identificare probleme cardio; INR – probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante; determinare indice braț-gleznă- identificarea unei boli ar­teriale periferice (BAP); hemoglobina gli­cozilată, precum și evaluare și mo­ni­torizare a controlului glicemic și mă­su­ra­rea densității osoase (osteodensi­to­metrie). Vă aștepăm vineri, 12 aprilie, între orele 9-15, la sediul primăriei. Sin­­gura condiție de participare e să vă pre­zentați cu cartea de identi­ta­te/ bule­tinul. Nu vă costa nimic. Cei care vor să vină sunt rugați să-și exprime intenția su­nând la numărul de telefon 0762/636.821 – Ramona Laura Vlaiconi”, a transmis Ioan Vlad (foto), primarul din Sălașu de Sus. Mai trebuie amintit că o astfel de caravană a avut loc și anul trecut. Mai mult, edilul mai are o veste bună. “În scurt timp, vom avea și un punct far­ma­ceutic. Avem un dispensar uman func­țional, medicul de familie vine zilnic, iar săptămâna de viitoare sperăm că va fi și o farmacie la noi în comună.
Cei suferinzi pot să-și ia rețetele sau să-și cumpere medicamentele ne­cesare pe plan local, nemaifiind ne­voiți să se deplaseze la Hațeg pentru asta. Este de ajutor”, a adăugat edilul local.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura