Salariul minim brut pe ţară, majorat la 2300 lei

13 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost majorat miercuri la valoarea de 2.300 de lei pe lună, prin Hotărâre de Guvern, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).
„Guvernul a majorat salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată de la 2.230 lei la 2.300 lei lunar, începând cu data intrării în vi­goare a actului normativ adoptat astăzi (miercuri, n.r.), ceea ce reprezintă o creştere de 3 la sută faţă de luna decembrie 2020”, se menţionează în comunicatul Ministerului Muncii. Prin urmare, tariful orar va creşte în 2021 de la 13,327 lei/oră pentru un program complet de lucru la 13,583 lei/oră, conform sursei.
Pentru personalul cu studii superioare cu ve­chime în muncă de cel puţin un an în domeniul de pregătire, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se menţine la suma de 2.350 lei lunar, care nu include sporuri şi alte adaosuri, se menţionează în Hotărârea de Guvern aprobată miercuri. Astfel, pentru anul în curs, tariful orar corespunzător salariului pentru studii superioare va fi de 13,878 lei/oră pentru un program com­plet de lucru de 169,333 ore, se precizează în comunicatul Ministerului Muncii.
De majorarea salariului minim vor beneficia aproximativ 1.400.000 de angajaţi, adică în jur de 26,4 la sută din cei 5.300.000 de salariaţi activi, arată Ministerul Muncii. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Adolescent condamnat pentru că a bătut o prostituată

Adolescentul s-a enervat că prostituata n-a vrut să facă sex neprotejat cu el, a bătut-o şi apoi i-a luat banii....

Alţi trei ”plimbăreţi” prinşi că au fugit din carantină

Posibili purtători ai noului coronavirus, trei hunedoreni au pus în pericol semeni de-ai lor pentru simplul motiv că n-au putut...

Agresor sexual prins cu ajutorul sistemului de monitorizare video

Un bărbat suspectat că a pipăit şi agresat o minoră din municipiul Vulcan a fost prins de poliţiştii locali, după...

Închide