Actualitate

Salarii compensatorii pentru mineri

Adriana Năstase

Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani va achita, pe 30 aprilie, prima tranşă din plăţile compensatorii către cei peste 1.400 de mineri, care au fost disponibilizaţi în luna martie, de la minele de huilă din Valea Jiului.

În trei tranşe

„Plăţile compensatorii se vor achita în trei tranşe lunare, prima dintre ele fiind programată pe data de 30 aprilie. De plăţile compensatorii vor beneficia 1.433 de foşti angajaţi ai Companiei Naţionale a Huilei’’, a declarat purtătorul de cuvânt al CNH Petroşani, Oana Stoicuţa. Valoarea totală a salariilor compensatorii de care ar urma să beneficieze minerii disponibilizaţi a fost calculată la 32,47 milioane lei, plata fiind programată

în trei tranşe consecutive lunare. Sumele cuvenite fiecărei persoane sunt stabilite în funcţie de vechimea în muncă. Astfel, salariaţii care au o vechime în muncă de cel puţin cinci ani vor primi trei salarii medii nete pe Companie, iar cei cu o vechime între cinci şi 15 ani vor beneficia de şase salarii nete. Personalul disponibilizat care are o vechime în muncă cuprinsă între 15 şi 25 de ani va primi 10 salarii medii nete pe Companie. Valoarea unui salariu mediu net pe CNH a fost calculată la 2.100 de lei. Mai mulţi disponibilizaţi de la CNH Petroşani sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile compensatorii, după ce au fost concediaţi colectiv. În urma procesului de concedieri colective, ce s-a încheiat în luna aprilie, în cadrul CNH Petroşani îşi mai desfăşoară activitatea aproximativ 8.800 de angajaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura