Salariaţii de la Termocentrala Mintia, disponibilizaţi cu forţa

9 mai 2021 | 3 Comentarii | Publicat in: Comunitate, Flash

Sorina Popa

Conducerea CEH le recomandă angajaţilor de la Mintia să completeze cereri de dis­po­nibilizare. Aceste cereri nu au la bază nici un înscris din partea CEH, nici condiţiile de acordare. Dar sunt promovate de conducerea SE Deva şi sindicatul SLIEDM, afirmă Cristian Iştoc, liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Vor planul de restructurare
“Sindicatul Solidaritatea Hunedoara vă solicită explicaţii vizavi de apariţia unor “Cereri de disponibilizare” a salariaţilor Ter­mo­centralei Mintia, puse la dispoziţie de con­du­cerea ter­mo­centralei la data prezentei, la pro­punerea conducerii S. CEH S.A.Vă soli­ci­tăm punerea la dispoziţie a Planului de res­truc­turare care stă la baza acestui demers, cine a hotărât aceste disponibilizări, şi cine din partea sindicatelor a participat la nego­ci­e­rea acestor reduceri de per­sonal care în mod vădit duc la închiderea ac­tivităţii cen­tra­lei. Vă solicităm să ne co­muni­caţi care sunt măsurile de protecţie socială a salariaţilor, cu sume, surse de finanţare, pe­ri­oa­de de timp. Considerăm că orice măsură care poate afec­ta siguranţa locurilor de muncă trebuie co­municată tuturor sindicatelor cu suficient timp înainte, pentru a putea identifica soluţiile de evitare a concedierilor, în con­for­mitate cu prevederile legislaţiei în vogoare.
Solicităm răspuns în cel mai scurt timp”, se arată în solicitarea transmisă ministrului Ener­giei dar şi conducerii CEH de către liderul sin­dical Cristian Iştoc. Acesta susţine că fără do­cu­mentele necesare, nu pot să le recomande salariaţilor de la Termocentrala Mintia să se înscrie pe listele pentru disponibilizare.

Un singur scop
„Se împlinesc două luni de când 22.000 de deveni au rămas fără apă caldă şi căldură, şi tot atât de când şcolile au fost închise din cauza frigului în clase.Oprirea Termocentralei Mintia a avut un singur scop, şi anume tre­cerea ei din proprietatea statului în proprietate privată.
Asistăm la un furt naţional în plină desfă­şu­rare, care afectează grav judeţul Hunedoara, totul cu girul partidelor aflate la guvernare şi cu ajutorul în teritoriu al Prefecturii Hunedoara”, scrie liderul sindical Cristian Iştoc pe pagina sa de Facebook.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. florin spune:

  pe angajati cine ii plateste acuma cind ei nu produc nimic ,decit CO2?

 2. sandu spune:

  Taiati coada la pisica odata

 3. privitor spune:

  Astazi 10 mai dupa ziua Europei, ziua Victoriei si ziua Independentei Romania devine dependenta de importul de energie electrica cu aproximativ 20% din energia necesara consumului.
  Si asta nu e tot; sa vedem ce o fi la vara la temperaturi de plus 30 de grade !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Depolitizarea Caselor de Sănătate mai aşteaptă

Sorina Popa Rezultatele examenului naţional scris pentru casele judeţene de sănătate arată aşa: cinci candidaţi din cei 33 înscrişi au...

Municipiul Deva, sub puterea lalelelor

Magdalena Şerban Municipiul Deva a fost nuanţat în culori vesele, iar înfrumuseţarea urbei continuă, potrivit reprezentanţilor Serviciului Public de Întreţinere...

Revenirea la normalitate necesită portofolii asumate de fiecare ministru al Guvernului Cîţu

Sper că aceste zile de sărbătoare petrecute în linişte au venit cu răspunsuri şi rezolvări pen­tru guvernanţi, pentru a conlucra...

Închide