Depolitizarea Caselor de Sănătate mai aşteaptă

Sorina Popa

Rezultatele examenului naţional scris pentru casele judeţene de sănătate arată aşa: cinci candidaţi din cei 33 înscrişi au pro­movat. Adică au luat peste 7. Vă daţi seama cât de pregătiţi sunt oamenii? Adică aceia care au ca responsabilitate banii Sănătăţii, 10 miliarde de euro. În aceste condiţii, ce mai poate fi spus? Poate că este cazul să se trezească politicienii de la conducere şi să nu mai lase toţi iresponsabilii să conducă Casele de Sănătate.

Data viitoare
În judeţ, Adrian David, cel care conduce Casa Judeţeană de Sănătate, nu s-a pre­zen­tat la concurs. Pentru că a fost singurul can­di­dat pe post, el rămâne la şefia instituţiei şi va fi prezent la următorul examen, susţine David.
Se tot vorbeşte de depolitizarea din Să­nă­tate. Revin la idea că acest lucru nu se poate întâmpla, sau poate sunt naive care cred aşa ceva.
„Trebuie să înţelegem că această depol­i­ti­zare nu trebuie văzută ca un scop în sine, de­politizarea este un pas pentru a creşte efi­cienţa managementului, pentru că atunci când managementul la orice nivel al sistemul de sănătate este unul corect, competent şi fără legături politice, există şansa ca acel ma­nagement să fie eficient. Scopul depolitizării nu este de a scoate de peste tot din sistemul de sănătate orice persoană care are vreo afiliere politică, ci este de a facilita accesul în sistemul de sănătate al oamenilor com­pe­tenţi. Şi atunci ce vrem să facem este să or­ga­nizăm concursuri unde să putem selecta cei mai competenţi oameni pentru postul respec­tiv”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănă­tăţii.
În concluzie, rămâne cum am stabilit, vor fi tot politicieni pe funcţiile astea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare