Salariaţii CEH au înregistrat 90 de ani de concedii medicale în acest an

Adriana Năstase

Concediile medicale luate de salariaţii Complexului Ener­getic Hunedoara îi ne­mul­ţu­meşte pe şefii societăţii, cum este şi firesc. Gazeta de Dimineaţă scrie că din cauza nu­mărului mare de concedii medi­cale, con­du­cerea CEH s-a adresat Co­legiu­lui Me­dicilor.

Situaţie dezastruoasă
În total, în acest an, este vorba de 90 de ani de concedii medicale, înregistrate la o societate care se află în insolvenţă şi în scurt timp va ajunge în faliment. Bolile închipuite ale multora dintre angajaţii CEH sunt per­petuate de la un an la altul. Zeci de mii de zile de concediu medical în nici nouă luni re­prezintă un maxim pentru compania ener­getică hune­doreană. Complicitatea medicilor este cea care îi ajută pe mineri să fenteze com­pania. În fapt, se fentează tot pe ei, în­trucât situaţia economică a CEH este una dezastruoasă. Cu sute de milioane de lei datorie la bugetele de stat. Inclusiv la cel al asigurărilor de sănătate, scriu jurnaliştii de la Gazeta de Dimineaţă.
„Avem un tabel cu medicii care au dat con­cedii medicale. Am făcut, împreună cu ad­mi­nistratorul judiciar, un calcul, la un medic din Valea Jiului. A pus o medie de 20 de minute pentru consultul unui om. La calcul a ieşit că medicul, la opt ore pe zi, a trebuit să lucreze cinci luni şi jumătate numai pentru CEH. Spu­nea administratorul judiciar să-l angajăm, că deja e angajatul nostru. El, cinci luni din şase nu a mai avut timp pentru pacienţii din oraş”, a declarat Cristian Roşu, admi­nistratorul special al CEH.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.