Şahul are viitor

Ciprian Marinuţ

Dragoş Vişănescu (cinci ani), fratele mai mic al maestrei FIDE Daria Vişănescu (16 ani), va face parte din echipa de 11 şahişti cu vârste între cinci şi 12 ani ai CSM Petroşani, care vor participa la etapa semifinală a Campionatului Naţional de Şah Clasic pentru Copii şi Juniori. Competiţia va avea loc luna viitoare la Căciulata.

Acelaşi talent, altă manifestare
Micuţul Dragoş deprinde primele taine ale sportului minţii tot cu Gheorghe Şcurhan, antrenorul cu care şi-a început activitatea şi sora sa, iar întrecerea de la Căciulata reprezintă primul său concurs oficial. „Ca talent, este asemănător cu Daria, însă spre deosebire de ea, are mai puţină răbdare. Lucrăm la temperamentul său şi sper să urmeze drumul de performanţă al sorei sale. Acest concurs este primul din viaţa lui, dar sunt convins că talentul său va impresiona”, a spus antrenorul Gheorghe Şcurhan.
Clubul CSM Petroşani se va prezenta la startul competiţiei de la Căciulata cu un lot de 11 jucători. Pentru ei, concursul este foarte important, mai ales că va reuni la start peste 300 de participanţi din toată ţara. „Este o competiţie deosebit de importantă pentru noi, cei din Petroşani, şi dorim să demonstrăm că avem jucători bine pregătiţi, pentru a răsplăti astfel sprijinul financiar acordat de autorităţile locale”, a declarat  Gheorghe Şcurhan, coordonatorul secţiei de şah a CSM Petroşani.
La etapa semifinală de la Căciulata se va juca în sistem elveţian, pe distanţa de nouă runde, după regulamentul F.R. Şah, cu un timp de joc de 60 minute pentru fiecare jucător, cu adăugare de 30 secunde pentru fiecare mutare efectuată. Lotul de la CSM Petroşani este format din: Dragoş Nicholas Vişănescu, de la Grădiniţa Nr. 1 Petrila, Teofil Elias Pîrlea, de la Şcoala Generală „I.G.Duca” Petroşani, Mihai Andrei Maschio şi Cristian Costin Crăciun, ambii de la Şcoala Generală „Avram Stanca” Petroşani, Sebastian Hogea, de la „Step by Step Avram Stanca” Petroşani, Flavius Andrei Ignat, de la Colegiul Tehnic „Constantin Brîncuşi” Petrila, Cristian Florin Matyas, Alexandru Ioan Gligoraş, Alexandru Dragotă, Ovidiu Topârcean şi Mihai Erik, toţi cinci de la Şcoala Generală „I. G. Duca” Petroşani.
Întrecerea se va desfăşura în organizarea Clubului de Şah „Tinerii Maeştri” Bucureşti şi a Federaţiei Române de Şah, în perioada 14 – 19 decembrie 2012, în staţiunea Călimăneşti Căciulata.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.